Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Moja orodja

Moja orodja

Avtor: Bojan Jus

 

Cena z DDV: 59,55 €

 


Opis:

 
Koda:9789616655361
Vezava:Trda
Format:15 x 23 cm
Obseg:238 str.
Leto izdaje:2009
Založba:


Opis vsebine:

Ne glede na to, ali ste storitveno ali proizvodno podjetje, vas gotovo zanima:

 

  • kaj narediti, ko se v podjetju zgodi napaka,
  • kako uvesti novega zaposlenega v delovni proces,
  • kdo v podjetju lahko reče, da se nekaj v podjetju ne splača ali je predrago,
  • kako prihraniti pri delovnem procesu,
  • kako proizvodnjo prilagoditi kupcu,
  • kje v podjetju najti nesproščena finančna sredstva,
  • kaj je potrebno za uspešno proizvodnjo ali storitev.

Strokovnjak za delovne poteke, organizacijske in tehnološke racionalizacije in vrednostno analizo, Bojan Jus vam v knjigi predstavlja: univerzalna in specifična orodja industrijske tehnike.

 

Med ostalim boste spoznali tudi: ABC-analizo količin, analizo vrednosti delovnega procesa, diagram "človek-stroj", metodo 20 ključev, kanaban, pareto analizo, sedem orodij kakovosti, diagram razvoja veščin, matrika izboljšav (kaizen - matrika).


O AVTORJU

Bojan Jus ima za seboj zanimivo poklicno pot. Prvih nekaj let po končanem študiju na FNT v Ljubljani (diplomiral je na fizikalni kemiji) je bil zaposlen v perspektivnem srednjevelikem podjetju, ki je bilo že takrat, v sedemdesetih letih, v delni lasti velikega nemškega podjetnika.

 

Pri delu se je seznanil z nemškim pogledom na proizvodnjo in znanostjo o delu nasploh. Osem let je bil zaposlen kot srednješolski profesor matematike, fizike, kemije, računalništva in blagoznanstva. "To je bilo najlepše obdobje v mojem življenju. Toliko življenjske radosti, optimizma in mladostnega veselja okoli mene in v meni! Počutil sem se res lepo ..." pravi Bojan o tem obdobju svojega življenja.

 


Naslednjih osem let je bil zaposlen v velikem, modernem podjetju, kjer se je z velikim veseljem in zagnanostjo ukvarjal z znanostjo o delu. Dodatno se je izobraževal pri REFI, sodeloval pri velikem številu projektov, analiziral in raziskoval delovne poteke in aktivno sodeloval pri številnih organizacijskih in tehnoloških racionalizacijah v svojem in v drugih podjetjih.

 

Začel se je resno ukvarjati z vrednostno analizo. Dobil je nekaj zanimivih ponudb za vodnje podjetja in tako se je odločil sprejeti ponujeno delovno mesto direktorja tovarne stavbnega pohištva. Temu poslu se je za nekaj časa popolnoma predal, vendar se je po skoraj dveh letih odločil za mirnejše življenje.

 


Ob rednem delu pa nikoli ni popolnoma opustil analiz in raziskav delovnih potekov in vrednostne analize. Pogosto predava na REFA (metode za racionalizacijo proizvodnih procesov) seminarjih, kot svetovalec sodeluje s proizvodnimi in storitvenimi  podjetji, predava na Visoki šoli za podjetništvo, objavlja strokovne članke in publikacije, pripravlja študijsko gradivo in sodeluje pri domačih in mednarodnih projektih.


Vsa dela avtorja.

 

Ključne besede:

Bojan Jus, poslovna rast, delovni procesi, zaposlovanje, proizvodnja, storitve, industrijske tehnike, podjetja, finance, finančna sredstva

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Poslovna rast & finance » Management & vodenje


UPRAVLJAJMO ORGANIZACIJSKO KULTURO IN KLIMO

 

UPRAVLJAJMO ORGANIZACIJSKO KULTURO IN KLIMO

Renata Mihalič

 

Praktični nasveti, metodologija, interni akt in model usposabljanja za celostno upravljanje, učinkovito merjenje in uspešen razvoj ustrezne in spodbudne organizacijske kulture in klimeKnjige » Poslovna rast & finance » Management & vodenje


Izmerimo in razvijmo intelektualni kapital organizacije

 

Izmerimo in razvijmo intelektualni kapital organizacije

Renata Mihalič

 

Spoznajte intelektualni kapital in ugotovite, kaj vam v podjetju ustvarja dodano vrednost in kaj vam jo uničuje.Knjige » Poslovna rast & finance » Denar & finančni uspeh » Poslovne finance


ŽELJA - RAZMIŠLJANJA IN METODE ZA POVEČANJE DOBIČKA PODJETJA

 

ŽELJA - RAZMIŠLJANJA IN METODE ZA POVEČANJE DOBIČKA PODJETJA

Bojan Jus

 

Razmišljanja in metode za povečanje dobička podjetja kot rezultat optimalnega razmerja med koristnostjo izdelka za kupca in stroški proizvajalcae-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

Mar se ni večina knjig rodila iz dima in megle mnogih glav; naj bi se zato morale ponovno spremeniti v dim in meglo?

Friedrich Nietzche

Vaš elektronski naslov:

Knjižne novice
Mavrični mesečnik

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.