Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

NIČ NI SVETO - Nacistično vohunjenje Vatikana 1939-1945

NIČ NI SVETO - Nacistično vohunjenje Vatikana 1939-1945

Avtor: David Alvarez, Robert A. Graham

 

Redna cena z DDV: 20,93 €

Znižana cena z DDV: 17,47 €

Popust: 16,51%

 

 

Opis:

 
Koda:9789616235532
ISBN:ISBN 961-6235
Zbirka:Svet ogledal
Vezava:Trda
Format:16,5 x 23,5 cm
Obseg:194
Leto izdaje:2001
Založba:


Opis vsebine:

Med drugo svetovno vojno je nacistična Nemčija štela katoliško cerkev na splošno, še zlasti pa papeštvo, za svojega prasovražnika, s katerim ni niti pomiritve niti sodelovanja. Zato so papeža Pija XII. in kurijo nenehno oblegale nemške nacistične obveščevalne službe, pred koncem vojne pa tudi nemška vojska. Avtorja podrobno in kratkočasno opišeta medvojno rovarjenje nemških obveščevalcev v Vatikanu.

 

Nič ni sveto - Nacistično vohunjenje Vatikana 1939-1945 je prva knjiga, ki dokumentira nacistična vohunska prizadevanja proti Vatikanu med drugo svetovno vojno. Cerkev je bila trn v peti nacističnim veljakom; do druge svetovne vojne so nemške varnostne sile pokrivale in vohunile le domače, nemške cerkve, z njenim izbruhom pa so se nemški varnostni urad, zunanje ministrstvo, gestapo in ABWEHR začeli zanimati za Vatikan. A njihova skora] operetska obveščevalna prizadevanja so obtičala na pol poti. Uspešno je bilo le nemško prestre-zanje vatikanskih telekomunikacij.

 

Knjiga Nič ni sveto - Nacistično vohunjenje Vatikana 1939-1945  je delo dveh vodilnih strokovnjakov za zgodovino Vatikana, ki sta se opirala tudi na primarne vire v zavezniških in nemških vojaških arhivih. Podrobno in slikovito opisujeta dogajanje in stanje med drugo svetovno vojno v Vatikanu, tej nevtralni državici z nezavidljivim geostrateškim položajem (sprva jo je obkrožal itafijanski fašistični sistem, leta 1944 pa so im zasedli Nemci).

 

Pred izvolitvijo na Sveti sedež (ieta 1939) je bil papež Pij XII. nuncij v Nemčiji in je vodil pogajanja z nacisti o meddržavnem sporazumu med Nemčijo in Vatikanom. V naslednjih letih pa je spoznal, da so nacisti najhujši sovražniki katoliške cerkve. Pij XII. je bil med vojno zasebno bolj naklonjen zaveznikom, a je bil zaradi svoje vojaške nemoči prisiljen javno ohranjati videz nevtralnosti Vatikana. Papeževa stališča so zanimala Hitlerja in druge člane njegove nacistične stranke, a se je papeška kurija povsem zavila v skrivnostnost, v katero nemškim obveščevalcem ni nikoli uspelo prodreti.

 

David Alvarez predava politologijo na kalifornijski univerzi St. Mary, pred tem pa je poučeval na univerzah v Parizu in Rimu.

 

Prečastiti Robert A. Graham je do smrti leta 1997 veljal za vodilno svetovno avtoriteto za sodobno vatikansko diplomacijo. Njegova knjiga Vatican Diplomacy iz leta 1959 je še danes najbolj pomemno delo o tej temi.

 

Ključne besede:

Hitler, Italija, nacizem, Nemčija, obveščanje, obveščevalne študije, vatikan, vojna, papež, prisluškovanje, rajh, religije, Rim, rimokatoliška cerkev, tajna policija, vojaška policija, vojna, vojska, vohunjenje, zgodovina

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Književnost * leposlovje » Avtobiografije & biografije


HITLERJEV PAPEŽ - MANJ ZNANA ZGODOVINA PIJA XII.

 

HITLERJEV PAPEŽ - MANJ ZNANA ZGODOVINA PIJA XII.

John Cornwell

 

Pogosto je skrajno težko in boleče odločiti kaj narekujejo razmere: previdno zadržanost in molk ali odkrito besedo in odločno delovanjeKnjige » Književnost * leposlovje » Avtobiografije & biografije


PAPEŽ WOJTYLA - VEČNI VSTOPI V ČAS

 

PAPEŽ WOJTYLA - VEČNI VSTOPI V ČAS

Andrej Novak, Luka Novak

 

Uvodi esej > Luka NovakKnjige » Književnost * leposlovje » Avtobiografije & biografije


ŽENSKE NACISTOV

 

ŽENSKE NACISTOV

Anna Maria Sigmund

 

»Ne mika vas v pisarno in parlament. Pri srcu vam je mili dom, ljubi mož in kup srečnih otrok.« Tako se je izrazil Adolf Hitler.Knjige » Književnost * leposlovje » Romani » Zgodovinski romani


Biblija ima vendarle prav - Odkritja raziskovalcev potrjujejo resničnost dogodkov

 

Biblija ima vendarle prav - Odkritja raziskovalcev potrjujejo resničnost dogodkov

Werner Keller

 

Sveto pismo je prvič predstavljeno kot obsežno spremljanje tistega delčka svetovne zgodovine, ki je oblikoval svet, kot ga poznamo danes. Biblijski čudeži tako preko znanosti dobijo tuzemsko razlago ...Knjige » Nauki ezoterike & duhovnost » Duhovnost


Kdo sedi na Petrovem stolu? (2. del)

 

Kdo sedi na Petrovem stolu? (2. del)

 

Kaj se odigrava za krinko „krščansko“? Kdo že 2000 let z neverjetno predrznostjo zavaja človeštvo? Kdo grozi z najtežjimi kaznimi dobrovernim ljudem, ki bi radi uporabili svoj razum?e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

Popolna sreča je mozaik, ki ga sestavljamo celo življenje.

Jože Urbanija

Vaš elektronski naslov:

Knjižne novice
Mavrični mesečnik

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.