Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Splošni pogoji poslovanja Spletne knjigarne Doria

Spletno trženje "Spletna knjigarna Doria" izvaja Atelje Doria d.o.o.

 

Družba je zavezana za plačilo DDV (Identifikacijska številka za DDV: SI77506073). Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani. Številka reg. vložka 2010/18729.

 

Ti pogoji veljajo za celoten spletni portal http://www.doria.si - naročila se izvedejo  za območje Slovenije. Pošiljanje pošiljk - po Sloveniji. Pogodbo /naročilo je možno skleniti/izvesti v slovenskem jeziku.

 

 

Registracija

 

Za nakup preko sistema spletne trgovine se je potrebno registrirati na spletne strani. Na vaš elektronski naslov boste ob registraciji prejeli e-obvestilo s povezavo za aktivacijo registracije. S klikom na povezavo je vaša registracija aktivirana.

 

Za prijavo v sistem in za nakupovanje preko sistema spletne trgovine, morajo biti omogočeni piškotki (cookies). 

 

Yahoo in nekateri drugi ponudniki e-storitev shranijo elektronska obvestila, ki jih pošljemo preko sistema spletne knjigarne, v spam box oz. v bulk mail. Če registracijskega e-sporočila niste prejeli, preverite tudi v spam oz. bulk mail e-predale (Yahoo ...) ali v pripeto datoteko (Volja, Mail386 ...)

 

Če imate težave z registracijo ali postopkom nakupa, nas nemudoma obvestite na info@doria.si

 

 

Nakup lahko izvedete preko sistema "košarica" (željeno delo položite v košarico, kliknite na povezavo "V košarico" in nato sledite navodilom do "blagajne". S potrditvijo opravljenega nakupa vas sistem obvesti o uspešno izvedenem naročilu.

 

Če po "izvedenem e-nakupu" niste prejeli potrditve naročila po elektronski pošti, preverite tudi spam oz. bulk mail e-predale (Yahoo ...) oz. nas o tem obvestite na info@doria.si ) Nakup lahko izvedete tudi preko elektronske pošte info@doria.si

 

 

NAČINI PLAČILA:

 

- Po predračunu. Po elektronski pošti prejmete predračun. Na osnovi izstavljenega predračuna plačate kupnino v vaši spletni banki, preko teledoma ali s položnico/plačilnim nalogom na banki oz. pošti. Pošiljko se odpošlje po prejemu nakazila, originalni račun je priložen.

 

Po povzetju: Ob oddaji naročila zagotavljate, da boste pošiljko zanesljivo prevzeli.

 

 

Naročila

 

Naročila sprejemamo v spletni knjigarni na www.doria.siinfo@doria.si, tel: 040 796 639.

 

Naročate lahko tudi po pošti na naslov Atelje Doria d.o.o., Rusjanov trg 9, 1000 Ljubljana.

 

Naročilo bo shranjeno na papirju in v elektronski obliki na sedežu spletne knjigarne (Atelje Doria d.o.o., Rusjanov trg 9, 1000 Ljubljana). Naročniku je po želji na vpogled. Kopijo lahko prejme po navadni ali po elektronski pošti.

 

Naročila sprejemamo za pošiljanje po Sloveniji. Splošni pogoji veljajo za pošiljanje po Sloveniji.  

 

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno ali v celoti) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi oz. vam knjige pošljemo, ko bodo spet zalogi ali če ugotovimo izrazito plačilno tveganje kupca oziroma, da obstaja možnost, da kupec pošiljke, ki jo je naročil, ne bo prevzel.

 

Naročilo/pogodba zavezuje knjigarno in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43. č člen) strošek vračila blaga. 

 

 

Cene

 

So v eurih (EUR) z DDV. Cene veljajo na dan oddaje naročila oziroma do spremembe cenika.

Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

 

Cene na spletni strani www.doria.si veljajo do objave novega cenika na spletni strani www.doria.si.

 

Najnižji znesek nakupa je 10 EUR.

 

 

Fizične in pravne osebe plačajo po predračunu (po elektronski pošti prejmete predračun s plačilnim nalogom plačate lahko preko vaše spletne banke, teledoma, na banki, na pošti) ali s plačilnimi karticami.

 

 

Dostava

 

Blago dostavljamo pribl. v treh delovnih dneh od naročila (razen izjemoma, v prednaročilu, kar je označeno pri podatkih o knjigi. V primerih prednaročil dostavljamo šele po prejemu knjig, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila. Če naročite knjigo oz. artikel, ki je sicer razprodan, a je v nekaterih primerih še možno priskrbeti omejeno količino izvodov, bo rok dobave daljši, o čemer se kupca obvesti. Daljši dobavni rok je naveden ob podatkih o posameznem artiklu.)

 

Kupnina vključuje znesek nakupa in poštnino. Originalni račun je priložen pošiljki.  Stroške pošiljanja (poštnino) zaračunavamo v višini veljavnega cenika DPD, paketna in kurirska distribucija, d.o.o. (v nadaljevanju DPD Slovenija). Ob dostavi blaga prejme kupec originalni račun z vsemi potrebnimi podatki. Za nakupe v skupni vrednosti nad 99 EUR se poštnine ne zaračuna in je brezplačna.

 

Pošiljke se dostavlja po Sloveniji.

 

 

Postopek nakupa

 

Postopek nakupa poteka po korakih. Novi uporabniki se pred prvim nakupom registrirajo na strani. Ob vsakem nakupu se je potrebno prijaviti na strani z uporabniškim imenom in geslom.

Za prijavo v sistem in za nakupovanje preko sistema spletne knjigarne, morajo biti omogočeni piškotki/cookies (sicer pa lahko naročate tudi preko info@juliadoria.com )

 

Po opravljeni prijavi izbrano knjigo oz. drugo delo "položite v košarico in sledite navodilom ob samem postopku. S klikom na gumb "POTRDITE NAROČILO" v zadnjem koraku nakupa, bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili po e-pošti na e-naslov, ki ste ga navedli. Ob izvedenem nakupu lahko kliknete na podrobnosti o naročilu, kjer lahko pregledate naročilo in s klikom na tipko upravljate svoje osebne podatke, pretekle nakupe, nastavitve avtomatskega obveščanja.

 

S klikom na gumb "Potrdi naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

 


V vsakem primeru prejmete takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ne prejmete, nam pošljite e-mail na info@doria.si 

 

 

Opis tehničnih sredstev za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

 

Popravljanje in spreminjanje količine ter brisanje že izbranih izdelkovKupec ob postopku nakupa spremlja količino izdelkov, ki jih želi kupiti. Količino lahko poljubno spreminja, popravlja in briše.


- Po dodajanju izdelka v košarico kupec lahko spremeni oziroma popravi količino in sicer tako, da v prazno okence vpiše ustrezno količino in ukaz potrdi s klikom na ikono dveh krožnih puščic, ki se nahajata ob okencu za vpis količine.

 

- Po izbiri določenega izdelka, lahko kupec ta izdelek odstrani iz košarice in sicer s klikom na ikono koš. Izdelek se bo nato samodejno odstranil iz košarice.

Dodajanje novih izdelkov

 

- Kupec se lahko vrne po nove izdelke, ki jih nato doda v košarico s klikom na napis: 'Po nove izdelke' oziroma jih po potrebi ponovno izbriše ali spremeni količino želenih izdelkovSpreminjanje načina plačila- Kupec ima na voljo več načinov plačila, med katerimi lahko izbere v koraku: Način plačila. Če kupcu določen način plačila ne ustreza, izbere drugega. Za vsa morebitna pojasnila lahko pokliče na tel. 040 796 639, ki je sicer naveden na vidnem mestu ali pošlje epošto na info@doria.siSpreminjanje in dodajanje novega naslova dostave- Kupec lahko v koraku Način prevzema /dostave doda svoje dostavne podatke, jih po želji spremeni ali doda nov naslov dostave s klikom na 'Dodajte nov naslov dostave'Predogled naročila - možnost za prepoznavanje morebitnih napak

 

- Kupec ima možnost pregledati naročilo in opaziti morebitne neželene napake ob predogledu naročila, s klikom na ikono 'Predogled naročila >> na blagajno'Prepoznavanje napak pred oddajo naročilaPred oddajo naročila kupec temeljito pregleda naročilo in ga odda šele zatem, ko ugotovi, da je pravilno. Ob morebitnih napakah naročila ne odda. Z ogledom svoje košarice ima možnost popravljati želene količine in izdelke.Urejanje uporabniških podatkov (spreminjanje, popravljanje ...)Kupec lahko popravlja svoje uporabniške podatke, jih ureja, spreminja geslo, naslove dostave ...

 

Arhiv nakupov - možnost spremljanja že izvedenih nakupov

 

Kupec lahko spremlja in nadzoruje svoje nakupe v arhivu nakupov. Potrdilo o vsakem izvedenem nakupu prejme tudi na navedeni elektronski naslov.

 

 

Poštnina

 

- Pri naročilu po predračunu plačate kupnino na osnovi izstavljenega predračuna, knjige z originalnim računom pa prejmete po opravljenem plačilu.

Poštnina se plača po veljavnem ceniku  DPD, paketna in kurirska distribucija, d.o.o. (v nadaljevanju DPD Slovenija) in velja za območje Slovenije. Blago vam bo dostavil DPD Slovenija v dopoldanskem času. Če vas ob tem času ne bo doma, boste prejeli obvestilo o pošiljki in dogovorili se boste lahko za drug termin dostave. Dostava pošiljk pri DPD Slovenija je varna in zanesljiva, prevozi potekajo po vsej Sloveniji, več >>> .  

 

 

Poštni stroški za dostavo so sledeči: 

 

Poštnina po predhodnem plačilu po predračunu znaša:

 Predračun

 

 - do 2 kg - 2,99 EUR

 

 - nad 2 kg do 5 kg - 3,55 EUR

 

 

Poštnina za plačilo po povzetju:

 Povzetje

 

 - do 2 kg - 3,99 EUR

 

 - nad 2 kg do 5 kg - 4,49 EUR

 

Za nakupe v skupni vrednosti nad 99 EUR se poštnine ne zaračuna in je brezplačna.

 

Stroški pakiranja gredo v breme spletne knjigarne, pakiranje z embalažo je za kupca brezplačno.

Poštni stroški veljajo za območje Slovenije.

 

 

Pogodba / naročilo in pravice potrošnikov 

 

Naročilo/pogodba zavezuje knjigarno in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (7. odst., 43d. člen)) stroške vračila blaga.

 

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga na naslov info@doria.si ali po navadni pošti na naslov Atelje Doria d.o.o., Rusjanov trg 9, 1000 Ljubljana. Tukaj je na voljo > obrazec za odstop od pogodbe.

 

Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete se ji vnaprej odpovedati.
Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini v 30. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu pogodbe. Knjige oz. druge artikle nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem so bili tedaj, ko so vam bili izročeni. Pošiljki priložite originalni račun. Navedite tudi svoj bančni oz. transakcijski račun. Knjigarna vam bo povrnila kupnino.

 

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

 

Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja (pošiljanja e-knjižnih novic).

 

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi oz. vam knjige pošljemo, ko bodo spet zalogi; če ugotovimo izrazito plačilno tveganje kupca; če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po e-pošti oz. telefonu.

 

Pritožbe, reklamacije sprejemamo v pisni obliki na info@doria.si, po pošti na Atelje Doria d.o.o., Rusjanov trg 9, 1000 Ljubljana. Če reklamacija ni ugodno rešena, se lahko pritožite v 15 dneh na sedež podjetja. Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Fotokopiranje in drugo razmnoževanje knjig ali delov iz njih oziroma uporaba njihovih vsebin v pridobitniške namene je prepovedano in kaznivo po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah RS in po kazenskem zakoniku RS.

 

V kolikor imate težave ali dodatna vprašanja, jih naslovite na info@doria.si 

 

 

odgovornost podjetja za stvarne napake

 

Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga (37. člen ZVPot).

 

 

Kupljeno blago lahko vrnete v roku 30 dni, denar dobite nazaj

 

Kupci, ki bi iz utemeljenega razloga radi kupljeno blago vrnili, nas o tem obvestijo v 14 dneh od prevzema. Prejeto blago nam vrnete nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini v 30. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu pogodbe. Blago je potrebno z računom, pisno izjavo, v originalni embalaži in nepoškodovano vrniti na naslov spletne knjigarne: Atelje Doria d.o.o., Rusjanov trg 9, 1120 Ljubljana.

 

 

Varnost

 

Podjetje: Atelje Doria d.o.o. se obvezuje, da bo varovalo vse osebne podatke, kot je to opredeljeno v Zakonu o varstvu potrošnikov, in v nobenem primeru ne bodo posredovani tretji osebi. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).

Spletna knjigarna Doria zagotavlja varnost vaših osebnih podatkov
Spletna knjigarna Doria je zavezana k varovanju zasebnosti in je dolžna ščititi zasebnost uporabnikov naše spletne strani, kot tudi zaupnost podatkov naših kupcev. Podatke, ki jih dobimo, uporabljamo le za nemoten potek naročil.

 

Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za prilagoditev spletnih strani vašim interesom in zanimanjem.

 

Vaši osebni podatki so v Spletni knjigarni Doria varni.
Spletna knjigarna Doria ne bo nikoli delila vaših osebnih podatkov s tretjimi strankami.
Podatke, ki jih zberemo, uporabljamo le za usluge kupcem:

 

• Ob naročilu potrebujemo vaše ime, naslov elektronske pošte, domači naslov in podatke o načinu plačila. Podjetja navedejo tudi ID za DDV. To nam omogoča izpolnjevanje vaših naročil in sprotno obveščanje o obdelavi naročil.
• Podatki o vaših nakupih nam omogočajo, da lahko spletno stran prilagodimo vašim interesom in priporočimo knjige, ki bi vas utegnile zanimati.

Podatki o uporabi Spletne knjigarne Doria in vaše pripombe, nam pomagajo spletno stran neprestano razvijati in izboljševati.

 

Če želite komentirati knjige, se bo ob komentarju izpisalo vaše ime. Želimo vaše mnenje, vendar si pridržujemo pravico, da ga ne objavimo, če se ne sklada z načeli naše spletne strani. Objavljamo tako vaša pozitivna kot negativna mnenja in sicer, ko želimo nove kupce opozoriti, da določen izdelek iz nekaterih razlogov mogoče ni najboljši.

 

Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za to, da vas obveščamo o izboljšavah na spletnih straneh, posebnih ponudbah, novostih, promocijah in vam enkrat mesečno pošiljamo brezplačno elektronsko revijo Kresnik. Če ne želite prejemati teh informacij, se odjavite ali nas obvestite preko elektronske pošte na naš enaslov info@doria.si

 

 

 

Iz programa založbe Atelje Doria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

Tisti, ki si želijo boljše življenje, si ne smejo dovoliti, da bi izpustili knjige, ki bi lahko imele velik vpliv na izid njihovih življenj. Knjige, ki jih izpustijo, ne bodo pomagale!

Jim Rohn

Vaš elektronski naslov:

Knjižne novice
Mavrični mesečnik

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.