Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

UPRAVLJAJMO ORGANIZACIJSKO KULTURO IN KLIMO

UPRAVLJAJMO ORGANIZACIJSKO KULTURO IN KLIMO

Avtor: Renata Mihalič

 

Cena z DDV: 20,18 €

 


Opis:

 
ISBN:978-961918372-4
Zbirka:Managerjeva orodja
Vezava:Mehka
Format:16,5 x 32,5 cm
Obseg:141
Leto izdaje:2007
Založba:


Opis vsebine:

Praktični nasveti, metodologija, interni akt in model usposabljanja za celostno upravljanje, učinkovito merjenje in uspešen razvoj ustrezne in spodbudne organizacijske kulture in klime

 

Priročnik »Upravljajmo organizacijsko kulturo in klimo«, ki predstavlja novo delo v zbirki »Managerjeva orodja«, nam na enostaven način razkrije vse, kar moramo vedeti za uspešno in učinkovito ter celostno upravljanje organizacijske kulture in klime. Preko posameznih vsebin knjige bomo spoznali, kaj sploh sta kultura in klima v organizacijah, kakšen je njun namen, katere funkcije opravljata, kako se razvijata, kakšni sta nova kultura in klima, katere dimenzije sestavljajo kulturo in klimo, kako ju lahko kvalitetno izmerimo, kako spreminjamo organizacijsko kulturo in klimo, s katerimi ukrepi vzpostavimo spodbudno kulturo in klimo, kako uspešno izvedemo celosten projekt upravljanja kulture in klime v organizaciji ter še veliko več.

 

Korporativna kultura in klima predstavljata organizacijska dejavnika, ki sta najbolj neposredno povezana z vsemi ostalimi elementi organizacije in njenim okoljem ter vsemi posamezniki v sistemu. Popolnoma vsaka aktivnost, sprememba ali vedenje se namreč odražajo tudi na kulturi in klimi ter vsaka sprememba kulture in klime povzroči spremembe na vseh ostalih področjih v organizaciji. Zato tudi ni pretirana trditev, da bomo z načrtnim upravljanjem organizacijske kulture in klime lahko še največ naredili tako za celotno organizacijo kot za vse zaposlene.

Knjiga je prvenstveno namenjena vsem vodjem, ki morajo pomemben del svojega časa nameniti tudi skrbi za razvoj in usmerjanje kulture in klime v želeno smer. Prav tako je knjiga namenjena vsem tistim, ki se ukvarjajo z upravljanjem zaposlenih, z managementom človeškega kapitala in človeških virov, saj so le-ti ključni koordinatorji celostnega upravljanja kulture in klime v organizacijah.

 

Tako bo knjiga lahko odličen praktičen pripomoček ne le na mizi vsakega managerja ali vodje, temveč tudi kadrovika, organizatorja, pooblaščenca za kakovost, managerja človeških virov, pa tudi podjetnika, javnega uslužbenca in nenazadnje tudi vseh zaposlenih, saj ravno slednji najpogosteje narekujejo prevladujočo obliko kulture in klime.

 

Knjiga bo koristen pripomoček tudi študentom dodiplomskega in podiplomskega študija, ki se pri študiju srečujejo s področji upravljanja organizacijske kulture in klime.

 

Kazalo:

 

1. poglavje: Opredelitev organizacijske kulture in klime
2. poglavje: Razlike med kulturo in klimo v organizaciji
3. poglavje: Funkcije organizacijske kulture in klime
4. poglavje: Klasifikacija organizacijskih kultur in klim v sistemih
5. poglavje: Razvojna dinamika organizacijske kulture in klime
6. poglavje: Sodobna organizacijska kultura in klima v ekonomiji znanja
7. poglavje: Ključne dimenzije organizacijske kulture in klime
8. poglavje: Izzivi upravljanja dimenzij organizacijske kulture in klime
9. poglavje: Merjenje organizacijske kulture in klime
10. poglavje: Prepoznavanje problemov organizacijske kulture in klime
11. poglavje: Akcijski načrt upravljanja organizacijske kulture in klime
12. poglavje: Načrtovanje želene organizacijske kulture in klime
13. poglavje: Spreminjanje obstoječe organizacijske kulture in klime
14. poglavje: Sistematičen razvoj želene organizacijske kulture in klime
15. poglavje: Ukrepi za vzpostavitev spodbudne organizacijske kulture in klime
16. poglavje: Vodenje pri upravljanju organizacijske kulture in klime
17. poglavje: Nadzorovanje organizacijske kulture in klime
18. poglavje: Soodvisnost med organizacijsko kulturo in klimo ter zaposlenimi
19. poglavje: Organizacijska kultura in klima ter poslovna odličnost
20. poglavje: Organizacijska kultura in klima ter korporativna uspešnost
21. poglavje: Zmagovalna organizacijska kultura in klima
22. poglavje: Kultura in klima v organizacijah prihodnosti
23. poglavje: Projektni načrt upravljanja z organizacijsko kulturo in klimo
24. poglavje: Interni organizacijski akt o organizacijski kulturi in klimi
25. poglavje: Model internega usposabljanja o organizacijski kulturi in klimi
Pojmovni slovar
Literatura, viri in priporočljivo dodatno branje


O AVTORJU

Mag. Renata Mihalič se je rodila 7. aprila 1976 v Kranju. Po maturi na Gimnaziji Škofja Loka, je leta 1995 vpisala študij kadrovskega managementa na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, kjer je leta 1999 diplomirala z odliko. Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je nadaljevala s podiplomskih študijem komunikologije, kjer je leta 2006 magistrirala, in sicer na temo intelektualnega kapitala in razvoja managementa človeškega kapitala.

 

Za magistrsko nalogo je prejela nagrado Kadrovski up, ki jo podeljuje Planet GV. Leta 2010 je vpisala doktorski študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.     Prve delovne izkušnje je pridobivala že v gimnazijskih dneh in v času dodiplomskega študija, in sicer z delom v družinskem podjetju, po diplomi pa je delala na številnih razvojnih in raziskovalnih projektih. Leta 2000 se je zaposlila v podjetju Planika Kranj d.d., kjer je po zaključenem pripravništvu delala kot strokovna sodelavka za kadrovanje in izobraževanje.

  
 
Svojo kariero je nadaljevala najprej kot pripadnica Slovenske vojske, nato pa v upravnem delu Ministrstva za obrambo, kjer je bila zaposlena kot svetovalka. Leta 2005 je ustanovila lastno podjetje Mihalič in Partner d.n.o., kjer je zaposlena kot direktorica družbe. Ukvarja se s poslovnim svetovanjem na področju intelektualnega kapitala, človeških virov, splošnega managementa in organizacije ter izobraževanja in razvoja kompetenc.


 

Napisala je vrsto knjig, ki jim zaupa vedno več direktorjev, podjetnikov, predavateljev in drugih zadovoljnih uporabnikov. Napisala je tudi več strokovnih in znanstvenih člankov, ki jih je objavila tako doma kot v tujini, obenem pa se uveljavlja še kot prevajalka strokovnih knjig. O izsledkih svojega dela in raziskav predava tudi na različnih konferencah in posvetih.


Aktivno govori angleški in francoski jezik ter pasivno nemški in italijanski. Na različnih področjih se redno izpopolnjuje in usposablja na tečajih, strokovnih seminarjih in znanstvenih konferencah.


 
Prosti čas najraje preživlja s svojimi najbližjimi. Rada ima tudi naravo in živali ter spoznavanje novih dežel in kultur. Igra tenis in kolesari, navdušujejo pa jo dobra glasba, knjige in filmi.


Vsa dela avtorja.

 

Ključne besede:

Renata Mihelač, kariera, vodenje, upravljanje, management, organizacije, organizacijska, kultura, organizacijska klima, poslovna odlličnost, usposabljanje, vodje, zaposleni

Mnenja (Število komentarjev: 1)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Milan
Že več kot dvajset let se kot poslovni svetovalec in kot raziskovalec ukvarjam z organizacijsko kulturo in s poslovno učinkovitostjo, pa še nisem odkril čarobne formule za upravljanje z organizacijsko kulturo in klimo. Menedžment bi seveda želel "načrtno" upravljati organizacijsko kulturo, ker je podlaga za uspešno vedenje v poslovnem okolju. S sistematičnim spreminjanjem določenih organizacijskih in drugih faktorjev(krizno stanje, ogroženost organizacije), mu lahko uspe, da usmerja določene elemente organizacijske kulture. Nikakršnega načrtnega upravljanja organizacijske kulture ne more biti. tako pozitivistično razmišljanje je pokopalo že veliko organizacij. To se trenutno v Sloveniji tudi dogaja. Vsak član organizacije postaja osrednji dejavnik oblikovanja bodoče organizacijske kulture! vsak posameznik ima svojo podobo organizacije, ki jo potrebno nenehno usklajevati na ravni skupine in organizacije. članov organizacije ne moremo usposabljati o organizacijski kulturi. Lahko jih usmerjamo, da jo spoznajo in nato spreminjajo. To pa že presega moje razmišljanje o "funkcionalni uporabnosti raznih organizacijskih orodij".
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Poslovna rast & finance » Management & vodenje


Management človeškega kapitala

 

Management človeškega kapitala

Renata Mihalič

 

Priročnik za celostno upravljanje človeškega kapitala in človeških virov v praksi sodobnih organizacij znanjaKnjige » Poslovna rast & finance » Komunikacija & strategije


Uporabimo psihološko pogodbo zaposlenih

 

Uporabimo psihološko pogodbo zaposlenih

Renata Mihalič

 

Priročnik nam celostno in na enostaven način razkriva vse skrivnosti psiholoških pogodbKnjige » Osebnostna rast » Osebnostna preobrazba


Finančni uspeh - Izkoristite moč kreativnega mišljenja

 

Finančni uspeh - Izkoristite moč kreativnega mišljenja

Wallace Delois Wattles

 

Znanost bogatenja je zanesljiva in dostopna vsakomur. Obilje je vaša rojstna pravica.e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Misli in izreki

 

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

Modrosti velikih mislecev

 

Ljubezen je temeljna in zato najgloblja formula vsega, kar biva.

Jože Urbanija

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.