Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Povečajmo zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih

Povečajmo zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih

Avtor: Renata Mihalič

 

Cena z DDV: 23,12 €

 


Opis:

 
ISBN:978-961-91837-3-1
Zbirka:Managerjeva orodja
Vezava:Mehka
Format:16,5 x 23,5 cm
Obseg:134 str.
Leto izdaje:2008
Založba:


Opis vsebine:

Zaposleni so pri delu in na delovnem mestu lahko uspešni in učinkoviti, če so zadovoljni. To je dejstvo, ki pa se ga v praksi še vedno premalo zavedamo. Vse preveč je namreč primerov, ko organizacije z dobrim namenom uvajajo številne in kompleksne tehnike za večjo uspešnost, ob tem pa žal pozabljajo na ukrepe za povečanje zadovoljstva zaposlenih.

 

Izkazalo se je, da ob množičnem pojavu vedno bolj zahtevnih organizacijskih orodij, praksa nima na voljo takih pristopov za večje zadovoljstvo zaposlenih, ki bi jih bilo mogoče dovolj enostavno in hitro uporabiti. Kot odziv na tovrstne potrebe in tudi pobude prakse, je nastala ta knjiga, ki zapolnjuje nastalo vrzel in usmerja organizacije k zagotavljanju ključnih predpogojev za uspešnost, torej k zagotavljanju zadovoljstva zaposlenih.

 

Priročnik »Povečajmo zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih«, ki predstavlja novo delo v zbirki »Managerjeva orodja«, nam na enostaven način razkrije vse, kar moramo vedeti za uspešno in učinkovito ter celostno upravljanje zadovoljstva in pripadnosti zaposlenih.

 

Preko posameznih vsebin knjige bomo spoznali, kako zadovoljstvo zaposlenih vpliva na uspešnost organizacije, kakšen je sistem upravljanja zadovoljstva in pripadnosti, s katerimi ukrepi lahko enostavno in s takojšnimi učinki povečujemo zadovoljstvo zaposlenih pri delu in na delovnem mestu, kaj lahko naredimo za vzpostavitev pripadnosti zaposlenih, kako lahko hitro izmerimo stopnjo zadovoljstva in pripadnosti, kako izvedemo projekt upravljanja zadovoljstva in pripadnosti v naši organizaciji in podobno.

 

Posebna prednost priročnika je, da obravnava širok razpon ukrepov in nasvetov, ki pa jih lahko uvaja in izvaja resnično vsaka organizacija in vsak vodja, saj so enostavni, večinoma ne zahtevajo veliko časa in le redki med njimi zahtevajo finančna sredstva, kljub temu pa imajo takojšen in močan učinek.

 

Prav tako nam pri uporabi predstavljenih ukrepov ni potrebno upoštevati nekega zaporedja pri njihovem uvajanju v prakso. Obenem pa je priročnik pripravljen tudi tako, da se lahko upravljanja zadovoljstva in pripadnosti zaposlenih lotimo nenačrtno, torej zgolj z uvajanjem ukrepov, lahko pa uporabimo celostni projektni pristop. Pomembnejše je namreč, da sploh začnemo skrbeti za zadovoljstvo zaposlenih pri delu in da nasvete dosledno izvajamo z vključitvijo vseh zaposlenih. Za uspeh nam ni potrebno izvajati popolnoma vseh ukrepov, ki so predstavljeni v knjigi. Res pa je, da bi v primeru uvedbe in doslednega izvajanja vseh nasvetov, ki jih nudi priročnik, dobili idealen zgled vodenja oziroma organizacijo s srečnimi zaposlenimi.

 

Knjiga je prvenstveno namenjena vsem vodjem, ne glede na nivo vodenja. Prav tako je knjiga namenjena vsem tistim, ki se v organizacijah ukvarjajo z upravljanjem zaposlenih, z managementom človeškega kapitala in človeških virov, saj so le-ti pogosto v vlogi ambasadorjev zadovoljstva zaposlenih.

 

Tako bo knjiga lahko odličen praktičen pripomoček ne le na mizi vsakega managerja ali vodje, temveč tudi kadrovika, managerja človeških virov, pa tudi podjetnika, javnega uslužbenca in nenazadnje vseh, ki delajo z ljudmi. Knjiga bo prav tako koristen pripomoček študentom dodiplomskega in podiplomskega študija, ki se pri svojem študiju srečujejo s področjem upravljanja človeških virov in človeškega kapitala.

 

Iz vsebine:

 


1. poglavje: Opredelitev zadovoljstva in pripadnosti zaposlenih
2. poglavje: Zadovoljstvo zaposlenih in uspešnost organizacije
3. poglavje: Sistem upravljanja zadovoljstva in pripadnosti zaposlenih
4. poglavje: Izzivi pri delu, interes za prizadevanje in razvoj želje po dosežkih
5. poglavje: Partnerstvo z zaposlenimi, avtonomnost in medsebojno zaupanje
6. poglavje: Proaktivno motiviranje, stimuliranje in brezpogojne nagrade
7. poglavje: Zavezanost skupnim ciljem in realna pričakovanja
8. poglavje: Navduševanje, spodbujanje, podpora in pomoč zaposlenim
9. poglavje: Plačilo za znanje, učinkovitost, prizadevnost in dosežke
10. poglavje: Zakon vključevanja, inoviranja, učenja in komuniciranja
11. poglavje: Spremljanje, ocenjevanje in povratno informiranje
12. poglavje: Delo, naloge, zahteve in pristojnosti po meri posameznika
13. poglavje: Prispevek posameznika in izpostavljanje uspehov
14. poglavje: Razvoj, vodenje in napredovanje po meri posameznika
15. poglavje: Pogoji dela, kolektiv, delovno okolje in delovni čas
16. poglavje: Status, čast, spoštovanje, ugled in prepoznavnost zaposlenih
17. poglavje: Prijateljski odnosi, demokratičnost in celostni pristop zaposlenim
18. poglavje: Varnost zaposlitve in stabilnost v dinamičnem okolju
19. poglavje: Lojalnost, pripadnost, poslanstvo, etika in delovna morala
20. poglavje: Pravila, red, nadzor, disciplina in obvladovanje sprememb
21. poglavje: Sprostitev in rekreacija ter zdravje in počutje zaposlenih
22. poglavje: Merjenje zadovoljstva in pripadnosti zaposlenih
23. poglavje: Zadovoljstvo zaposlenih po meri vsakega posameznika
24. poglavje: Projektni načrt upravljanja zadovoljstva zaposlenih
25. poglavje: Interni organizacijski akt o zadovoljstvu in pripadnosti zaposlenih
26. poglavje: Model internega usposabljanja o zadovoljstvu zaposlenih
Dodatek: Zlata pravila za zadovoljstvo pri delu
Pojmovni slovar
Literatura, viri in priporočljivo dodatno branje
Stvarno kazalo


O AVTORJU

Mag. Renata Mihalič se je rodila 7. aprila 1976 v Kranju. Po maturi na Gimnaziji Škofja Loka, je leta 1995 vpisala študij kadrovskega managementa na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, kjer je leta 1999 diplomirala z odliko. Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je nadaljevala s podiplomskih študijem komunikologije, kjer je leta 2006 magistrirala, in sicer na temo intelektualnega kapitala in razvoja managementa človeškega kapitala.

 

Za magistrsko nalogo je prejela nagrado Kadrovski up, ki jo podeljuje Planet GV. Leta 2010 je vpisala doktorski študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.     Prve delovne izkušnje je pridobivala že v gimnazijskih dneh in v času dodiplomskega študija, in sicer z delom v družinskem podjetju, po diplomi pa je delala na številnih razvojnih in raziskovalnih projektih. Leta 2000 se je zaposlila v podjetju Planika Kranj d.d., kjer je po zaključenem pripravništvu delala kot strokovna sodelavka za kadrovanje in izobraževanje.

  
 
Svojo kariero je nadaljevala najprej kot pripadnica Slovenske vojske, nato pa v upravnem delu Ministrstva za obrambo, kjer je bila zaposlena kot svetovalka. Leta 2005 je ustanovila lastno podjetje Mihalič in Partner d.n.o., kjer je zaposlena kot direktorica družbe. Ukvarja se s poslovnim svetovanjem na področju intelektualnega kapitala, človeških virov, splošnega managementa in organizacije ter izobraževanja in razvoja kompetenc.


 

Napisala je vrsto knjig, ki jim zaupa vedno več direktorjev, podjetnikov, predavateljev in drugih zadovoljnih uporabnikov. Napisala je tudi več strokovnih in znanstvenih člankov, ki jih je objavila tako doma kot v tujini, obenem pa se uveljavlja še kot prevajalka strokovnih knjig. O izsledkih svojega dela in raziskav predava tudi na različnih konferencah in posvetih.


Aktivno govori angleški in francoski jezik ter pasivno nemški in italijanski. Na različnih področjih se redno izpopolnjuje in usposablja na tečajih, strokovnih seminarjih in znanstvenih konferencah.


 
Prosti čas najraje preživlja s svojimi najbližjimi. Rada ima tudi naravo in živali ter spoznavanje novih dežel in kultur. Igra tenis in kolesari, navdušujejo pa jo dobra glasba, knjige in filmi.


Vsa dela avtorja.

 

Ključne besede:

Renata Mihalič, organizacije, delovno mesto, pripadnost, uspeh, zaposleni, zadovoljstvo

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Poslovna rast & finance » Management & vodenje


UPRAVLJAJMO ORGANIZACIJSKO KULTURO IN KLIMO

 

UPRAVLJAJMO ORGANIZACIJSKO KULTURO IN KLIMO

Renata Mihalič

 

Praktični nasveti, metodologija, interni akt in model usposabljanja za celostno upravljanje, učinkovito merjenje in uspešen razvoj ustrezne in spodbudne organizacijske kulture in klimee-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Misli in izreki

 

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

Modrosti velikih mislecev

 

Sedanji trenutek je napolnjen z radostjo in veseljem. Če ste pozorni, ju lahko vidite.

Tich Nhat Hanh

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.