Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Računalniški priročniki - komplet (Spoznavamo programski jezik Python + HTML in CSS za začetnike + Blender 3D za začetnike)

Računalniški priročniki - komplet (Spoznavamo programski jezik Python + HTML in CSS za začetnike + Blender 3D za začetnike)

Avtor: Peter Krebelj

 

Cena z DDV: 41,99 €

 


Opis:

 
Koda:7541
Vezava:Mehka
Obseg:3 priročniki
Leto izdaje:2015
Založba:


Opis vsebine:

Komplet treh računalniških priročnikov vsebuje priročnik Spoznavamo programski jezik Python, priročnik HTML in CSS za začetnike in priročnik Blender 3D za začetnike.

 

1. Spoznavamo programski jezik Python

 

Python predstavlja enega tistih programskih jezikov, ki se ga je relativno enostavno naučiti. Enostavna programska koda in sintaksa nam omogočata enostavno programiranje a hkrati je le to učinkovito objektno usmerjeno programiranje.

 

Učenje programiranja ni enako učenju neke pesmi, zgodovine ali recepta potice, ki vam ga je povedala babica. Programiranje je način razmišljanja, način življenja, želja po raziskovanju in iskanju rešitev. Programiranja se boste naučili z veliko željo in voljo ter pristopom k branju, ki ne bo vključevalo le branja temveč tudi razumevanje in ustrezno elektronsko napravo z nameščenim pythonom, da boste napisano tudi preverili.

 

Vedno imejte v mislih, da pri programiranju ne obstaja zgolj ena pot do rešitve. Tudi učenje zato ne poteka tako, kot pri ostalih stvareh, kar boste spoznali tudi skozi učenje samo.

 

Pythonov tolmač lahko enostavno razširimo z novimi funkcijami, kot so tudi drugi programski jeziki npr. C, C++ itn.

 

Skozi knjigo boste spoznali osnovne informacije in koncepte, ki jih lahko izvajamo. Kot je bilo omenjeno obstajajo tudi dodatni moduli, ki so na voljo brezplačno ali takšni, ki jih bomo našli drugje na spletu in so plačljivi. Osnovni koncepti bodo tudi osnova, da se boste programiranja začeli učiti, kasneje pa boste skozi vedno kompleksnejše primere to znanje širili in poglabljali. Spoznali boste, da so bili koncepti res osnovno izhodišče in da boste šele kasneje lahko rekli, da ste postali poznavalci tega jezika.

 

Namen torej ni pokriti čisto vsake mogoče funkcije, ki jo lahko najdemo, temveč podati temeljno znanje tistih, ki jih sprva potrebujemo pri začetku učenja python jezika.

 

Na samem koncu boste znali prebrati in razumeti python kodo, napisati preprost python program in ob tem uporabiti različne module. Da bo razumevanje in usvajanje znanja lažje, bodo podani praktični primerni skozi teorijo, naloge z rešitvami kot tudi naloge brez rešitev, ki so namenjene samostojnemu delu.

  Upam da vam bodo razlage in postopki v knjigi pomagali pri pridobivanju znanja in boste to znanje naprej uspešno izkoristili. 

 

Avtor

2. HTML in CSS za začetnike

Svetovni splet danes predstavlja naš alternativni svet in hkrati so spletne strani način izražanja, kot tudi ponujanja svojih rešitev. Lahko gre za osebno stran, stran podjetja, spletni forum, itn. Kakorkoli že pogledamo, vedno je v ozadju koda, ki skrbi za pravilno prikazovanje naše ideje znotraj spletnega brskalnika.

 


Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.

 


Naj že v začetku povemo, da s pomočjo jezika HTML ne bomo programirali, temveč podajali navodila brskalniku, ki bo prikazoval naš dokument, ki nam je bolj znan pod imenom spletna stran.

 


Skozi kodo in primere HTML ter CSS bomo spoznali strukturo in način pisanja kode, končni izdelek pa bo predvsem slonel na iznajdljivosti uporabnika, uspešnosti povezovanja vseh znanj, kot tudi drugačnemu (umetniškemu) pogledu na naš izdelek, saj je poleg oblike in postavitve strani zelo pomembna tudi barvna shema kot tudi način razporejanja elementov.

 

3. Blender 3D za začetnike

 

 Uvod v Blender

 

Dandanes je 3D modeliranje že zelo razširjeno. Ni potrebno vložiti prav veliko časa ali truda, da naletimo na 3D model, animacijo ali kakšno drugačno stvaritev. Orodja za 3D modeliranje se uporabljajo tako v svetu novic za prikaz in simulacijo nekega dogodka, za izdelavo iger, risanih serij ali naprednih 3D objektov.  

V kolikor vas karkoli od tega pritegne, potem ste zagotovo eden tistih, ki vas veseli 3D oblikovanje in spremljanje razvoja na tem področju.

Pomembno je poudariti, da je Blender močno orodje, ki se od ostalih razlikuje predvsem v tem, da je dobro, a kljub vsemu brezplačno. Prav ste prebrali, gre za popolnoma brezplačno orodje, ki je podprto s programskim jezikom python, katerega osnove smo že spoznali skozi knjigo python 3 za začetnike. Licenca GNU nam omogoča pregled kode in tudi nadaljnji razvoj okolja.

Še najbolje pri vsem skupaj pa je to, da lahko izdelamo popolnoma profesionalne izdelke, kot bi to storili s podobnimi produkti kot so 3D Max, Maya 3D in podobni. Ne verjamete? Priporočam vam, da si vzamete nekaj trenutkov in preverite končne Blender izdelke, ki so nastali s tem programom in videli boste, da program ni zgolj ena izmed izbir, temveč je zelo dobra alternativa plačljivim produktom.

Različica Blenderja s katero se bomo ukvarjali izhaja iz 2.6x. Večjih sprememb znotraj 2.6 ni bilo, sledili so predvsem popravki in odpravljanje napak, ki so se pojavile ob uporabi programa.

 


O AVTORJU

Peter Krebelj (magister poslovnih ved) je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko, magisterij pa je opravil na Ekonomski fakulteti. Kot pedagog je zaposlen na Srednji šoli tehniških strok, kjer poučuje računalništvo.

 

Peter Krebelj je avtor več računalniških priročnikov 'Python 3 za začetnike'; 'Blender 3D za začetnike'; HTML in CSS za začetnike; Spoznavamo Windows 10, učbenikov s področja računalništva in informatike ter poučne pravljice za otroke 'Markovo računalniško popotovanje'.

 

Ljubiteljsko se ukvarja s fotografijo. Njegova priljubljena tema so motivi iz narave in krajinska fotografija. Na svojih potovanjih in sprehodih  dokumentira okolico skozi objektiv in ujame številne drobne motive, ki bi sicer ostali neopaženi. Njegove fotografije so prikaz drobnih trenutkov v življenju pokrajin in narave, ki so ostali zabeleženi na fotografiji.


Vsa dela avtorja.

 

Ključne besede:

računalništvo, računalniški priročniki, Peter Krebelj, Python3, programiranje, programerji, računalniški programi, operacijski sistemi, računalniški začetniki, komplet, HTML, CSS, Blender 3D

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Računalništvo » Uporabno računalništvo


Blender 3D za začetnike

 

Blender 3D za začetnike

Peter Krebelj

 

Blender je močno orodje, s katerim lahko izdelamo popolnoma profesionalne izdelke. Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas za nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...Knjige » Računalništvo » Uporabno računalništvo


Računalniški priročniki - komplet (Spoznavamo programski jezik Python + HTML in CSS za začetnike)

 

Računalniški priročniki - komplet (Spoznavamo programski jezik Python + HTML in CSS za začetnike)

Peter Krebelj

 

Komplet dveh računalniških priročnikov vsebuje priročnik Spoznavamo programski jezik Python in priročnik HTML in CSS za začetnike.Knjige » Računalništvo » Uporabno računalništvo


HTML in CSS za začetnike

 

HTML in CSS za začetnike

Peter Krebelj

 

Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

Naj bo poletje ali jesen, pisanje ali ljubljenje, spominjanje in pozabljenje, človek ne sme potrošiti svojih sanj, kot bi bile drobiž.

Monika van Paemel

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.