Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

"Tisti, ki si želijo boljše življenje, si ne smejo dovoliti, da bi izpustili knjige, ki bi lahko imele velik vpliv na izid njihovih življenj. Knjige, ki jih izpustijo, ne bodo pomagale! Ne smemo dovoliti, da bi karkoli stalo med nami in knjigo, ki bi lahko spremenila naše življenje ..."   (Jim Rohn)

Knjiga kot darilo*

Ekološko vrtnarjenje na keltskem vrtu
Knjiga 'Keltski vrt - Divje, zdravo, vrtnarjenje z naravo' govori o prav posebnem vrtu.

To je vrt, ki združuje divjino narave z urbanim okoljem, ki poveže naravne štiri letne čase s človekovimi ustvarjalnimi rokami, in lepoto naravnih ritmov z geometrijo, ki jo je v krajino dodal človek.  V keltskem vrtu se vzpostavi naraven ekosistem, mreža življenja različnih rastlin in koristnih organizmov, kjer rastejo razne poljščine, sezonska zelenjava, zelišča, koristne cvetlice, enoletnice, dvoletnice in trajnice, drevesa ter grmičevje kot tudi okrasne rastline - po želji.
 
Morda boste prav vi vzeli v roke lopato, grablje in drugo orodje, si umazali roke s prstjo ter  iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu, na katerem boste pridelali svojo zelenjavo, sadje, jagodičevje, posadili pisano cvetje in še kaj ... , se ob delu razgibali, poskrbeli za zdravje, nahranili z zdravo hrano svoje telo ter z lepoto vrta oplemenitili svoj čut za estetiko.

Več o knjigi >>> Keltski vrt - Divje, zdravo, vrtnarjenje z naravo
Najbolj brane knjige 20141. Kneippova domača lekarna / Sebastian Kneipp

KneippNarava je najboljša lekarna. Kneippove izkušnje in nasveti o uporabi zdravilnih zelišč ...

Po velikem uspehu njegove Hidroterapije, je Sebastian Kneipp leta 1886 objavil dopolnjeno domačo lekarno. Kneippova domača lekarna je podrobno in utemeljeno zasnovana, ampak na razumljiv in kratkočasen način. V knjigi avtor poroča o delovanju zdravilnih rastlin, čajev, tinktur ali izvlečkov, zdravilnih olj, rastlinskih praškov in zdrave prehrane za zdravljenje vsakodnevnih tegob. 

Kneippova domača lekarna predstavlja poglobljen vodnik za dneve zdravja in bolezni. > Več o knjigi >>> Kneippova domača lekarna

 

*
2. Prehrana in zdravje / Rudolf Steiner

V knjigi Prehrana in zdravje bomo spoznali delovanje rastlinskih in živalskih živil na človekovo telo, ter kvalitete teh živil. Kakšen je vpliv čaja, kave, čokolade ... alkohola, nikotina? Seznanili se bomo s kozmičnimi povezavami hranil kot so mleko, rastline in meso ter kozmičnimi silami in planeti, ki vplivajo na ta živila ter posledično na človeka.

Delovanje beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob v človeškem telesu je izjemno. Vse te sestavine so za človeka nujno potrebne. Njihovo delovanje je treba spoznati, da bomo vedeli kako različne snovi delujejo v nas. Kar je bistveno za kvalitetnejše življenje in naše zdravje. Knjiga Prehrana in zdravje ni namenjena favoriziranju bodisi rastlinske bodisi živalske prehrane, temveč je namenjena spoznavanju delovanja živil v svoji temeljni entiteti.

"Človek je to, kar jé. Le da je potrebno poleg materialnega procesa razumeti tudi duhovnega." - Rudolf Steiner >
Več o knjigi >>> Prehrana in zdravje

*

3. Uresniči svoje želje / Genevieve Behrend

V knjigi Uresniči svoje želje  je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju. Stvari in tudi neugodne okoliščine se spremenijo, ko spremenite pogled, vaša stališča in prepričanja.

"Modreci, od katerih vsak pridahne svojemu mišljenju esenco svoje duše,  nam skozi stoletja enotno pripovedujejo, da: „Kakor človek v svojem srcu misli, tako je.“ Skozi ere je bilo z izkušnjami dognano, da je zakon vedno isti. Vendar KAKO naj nekdo v svojem srcu misli tako, da bo lahko le dobro cvetelo in zorelo v bogata dela in izredne rezultate? Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino? Moj namen je, da vam to povem v tej mali knjigi." Genevieve Behrend > Več o knjigi >>> Uresniči svoje želje

*
4. Diamanti na tvojem dvorišču / Julia Doria

Knjižna zgodba o preobremenjenem človeku, ki se je v trenutkih stiske lahko zanesel na svojo staro, a iskrivo in modro babico, ki si je zanj vedno znala vzeti čas:

„Lepo je na novo začeti. Začetki so nepopisan list, na katerega se lahko napiše najboljše mojstrovine, največje skrivnosti, najbolj izbrane besede. Pričeti pomeni ustvarjati svet novih možnosti, ki jih prej še ni bilo. To je čas pričakovanja rasti, je obdobje odprtih poti, čas, ko je vse mogoče,“ je govorila moja babica. Bila je ena izmed tistih starih ljudi, ki so bili na zunaj krhki, a njihovi obrazi so odražali plemenitost in lepoto, ki so ju številne gube le še poudarile. Znala je živeti polno. Vsakogar je znala ogreti z lepo besedo in belo kavo, ki jo je postregla v starinski, porcelanasti skodelici, s poslikanimi pisanimi cvetlicami in zlatimi girlandami. Kdor je prišel k njej po tolažbo, je bil deležen sladkosti njene domače kuhinje, barvitosti njenega znamenitega porcelana, in topline njene navzočnosti. Vedno mi je stala ob strani, tudi takrat, ko mi ni šlo ravno najbolje.

„Sedaj je pravi čas za nove ideje, za nove rešitve, za vse, kar je tako dolgo čakalo, da končno plane na dan.“ > Več o knjigi >>> Diamanti na tvojem dvorišču

*
5. Učimo se risati živali / Živa Viviana Doria

PRIROČNIK "UČIMO SE RISATI ŽIVALI" TI BO POMAGAL PRI RISANJU RAZLIČNIH ŽIVALI. OD TISTIH, KI LETAJO PO ZRAKU IN GNEZDIJO NA DREVESIH. PA TISTIH, KI SE VALJAJO NA DOMAČEM KAVČU. TUDI TISTIH, KI JIH NAJDEŠ V PRAVLJICAH. IN VSE DO TISTIH, KI PLAVAJO GLOBOKO V MORJU. VSAKA ŽIVAL JE NARISANA V ŠTIRIH KORAKIH.

Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati živali po korakih.

V štirih preprostih korakih boste osvojili preprosto risanje številnih živali, ki jih boste lahko tudi pobarvali. > Več o priročniku za risanje >>> Učimo se risati živali


PRIROČNIK “UČIMO SE RISATI PREVOZNA SREDSTVA” TI BO
POMAGAL PRI RISANJU RAZLIČNIH VRST PREVOZNIH SREDSTEV. RISALI BOMO VOZILA, PLOVILA IN LETALA. RISALI BOMO TAKO STARINSKA KOT TUDI MODERNA PREVOZNA SREDSTVA. NA SREDINI  PRIROČNIKA PA NAJDEŠ TUDI NAVODILO ZA RISANJE PRAVE PRAVCATE GUSARSKE LADJE.

Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih. V šestih preprostih korakih boste osvojili preprosto risanje številnih prevoznih sredstev: letalo, vlak, ladja, motor, kolo, rešilec, gasilno vozilo ... Več o priročniku za risanje >>> Učimo se risati prevozna sredstva

*
7. Kresnička in njena lučka / Julia Doria

Otroška slikanica z naukomKresnička Sija je podnevi počivala med mehkimi, zelenimi listi, prav pod pisanimi cvetnimi glavicami. Ko so na nebu zasijale prve zvezdice, se je prebudila in prižgala svojo lučko.

Prav nič je ni bilo strah! Le zakaj? Njena lučica se je bleščala v večernem mraku in kresnička Sija se je odpravila na večerni potep. Srečala je prijazne nočne živalice: netopirčka Tinčka z bratci, nočno metuljčico veščo Berto in sovico Minko, a vsem se je nekam mudilo. Le kdo se bo igral skrivalnice s kresničko Sijo? > Več o otroški slikanici >>> Kresnička in njena lučka


Kaj je tisto v človeku, kar nekomu omogoči, da niza uspeh za uspehom, na osebnem in poslovnem področju? Zakaj lahko nekateri posamezniki uspešno dosegajo cilje, o katerih si drugi skoraj sanjati ne upajo? Kaj imajo prvi, česar drugi nimajo oziroma česa nekateri ne prepoznajo?

 V vsakem od nas obstajajo potenciali, ki pa se jih večina ne zaveda. Ob tem, ko aktiviramo svoje notranje vire moči, lahko latentne sile v nas uporabimo v svojo korist in v dobro drugih. Knjiga vam bo razkrila, da se Skrivnost, za katero so kradli, goljufali in jo prikrivali skozi stoletja, skriva prav v vsakem izmed vas. Pomagala vam bo prepoznati in izkoristiti mogočne sile v vašo lastno korist, rast in razvoj. > Več o k njigi >>> Skrivnost uspeha


*
Knjižne uspešnice

 


 

Vedrina kot življenjska moč / Orison Swett Marden

S pomočjo knjige 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.

Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši. Najprej pride sreča in zatem uspeh, ne obratno, kot pogosto mislimo.

Dva človeka, ki živita v isti stavbi in delata enako delo, morda ne živita v istem svetu. Čeprav sta pod isto streho, lahko eden vidi popačenost in grdoto, svet mu ne prinaša zadovoljstva, vse je nesmiselno in neurejeno; a drugi je obkrožen z lepoto in harmonijo; vsi so prijazni do njega, nihče mu ne želi nič slabega ... > Več o knjigi >>> Vedrina kot življenjska moč

    


Pravljični komplet slikanic - Kresnička * Netopirček * Kužica

Avtor: Julia Doria

Ilustracije:Julia Doria

Pravljični komplet treh slikanic: Netopirček Tinček; Naša kužica Zaspanka; Kresnička in njena lučka


Medvedkova božična sreča

Avtor: Živa Viviana Doria

Ilustracije:Živa Viviana Doria

Včasih je bil to sijajen in krasen medvedek. Na prsih je imel poseben srček, ki je izjemno lepo rdečkasto žarel. Žarel od sreče ...


Finančni uspeh - Izkoristite moč kreativnega mišljenja

Avtor: Wallace Delois Wattles

"Svet napreduje samo po tistih, ki več kot izpolnjujejo svoje sedanje položaje." Predpostavke iz te knjige so bile preizkušane skozi leta in desetletja, knjiga Finančni uspeh je obogatila in navdihnila milijone življenj.


Blaginja - Kako jo pritegniti

Avtor: Orison Swett Marden

Vse v človekom življenju, vse v univerzumu, temelji na univerzalnem zakonu, in zakon blaginje in obilja je prav tako določen kot je zakon gravitacije, prav tako nezmotljiv, kot so matematični zakoni ...

 

e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Misli in izreki

 

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

Modrosti velikih mislecev

 

Če imate nasmeh na ustih, ga lahko še komu podarite.

Blaise Pascal

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.