Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Najdi srečo

Najdi srečo

Avtor: Blaž Ferlinc

 

Cena z DDV: 15,12 €

 


Opis:

 
ISBN:961-6342-78-9
Vezava:Mehka
Format:14,5 x 20,5 cm
Obseg:130 str.
Leto izdaje:2005
Založba:


Opis vsebine:

Priročnik za mlade in mlade po srcu

 

Blaž Ferlinc, diplomirani socialni delavec po poklicu, že dalj časa dela v kriznem centru za mlade v Mariboru. V svoji drugi knjigi: “NAJDI SREČO – UREDI SI ŽIVLJENJE”, podaja koristne nasvete mladim v stiski, s težavami pri odraščanju in pomaga pri temeljnih odločitvah življenja ter bivanjskih vrednotah.

 

... Vendar je Ljubezen predvsem dajanje, sprejemanje drugačnosti, razumevanje, nesebičnost, odprtost, usmerjanje, izpolnjenost, hvaležnost, odgovornost, potrpežljivost, zadovoljstvo, sočutje, svoboda, radost, mir... To je sreča, ki ne potrebuje zunanjega razloga za svoj obstoj.

 

NAMESTO UVODA

 

Pred tabo je priročnik, ki daje odgovore na vprašanja, kako izboljšati kvaliteto svojega življenja. Ker je to lažje povedati, kot storiti, sem dodal tudi okvirni program, po katerem lahko delamo. V praksi se je izkazal kot uspešen.

Ko izboljšamo kakovost svojega življenja, se poveča tudi naše zadovoljstvo in življenjska radost. S tem pa v največji meri pomagamo tako sebi kot tudi drugim, saj naše počutje in pozitivna naravnava odločilno vplivata na naše vedenje in odnos do celega sveta.

 

Človek je kompleksno, večplastno bitje. Zato sem zaradi lažjega razumevanja in preglednosti razvrstil v sistem štirih ravni odločilne dejavnike, ki vplivajo na človekovo psihofizično stanje in počutje.

Za dodatne informacije, znanje in poglabljanje razumevanja, sem priložil tudi seznam literature, ki nam je pri tem lahko v pomoč.

Na tvoji poti ti želim obilo uspehov, zadovoljstva in sreče.

 

KNJIGI NA POT

 

Danes je tržišče polno knjig, ki učijo, kako zdravo jesti, kako prenehati kaditi, kako premagati stres, se zdravo gibati in izbirati konjičke. Avtor pa je s pričujočim priročnikom mladim in mladim po srcu namenil nekaj več: knjigo, ki na prijazen način ponuja poti do celostnega zdravja. Poudaril in razložil je izjemni pomen dobrih odnosov s soljudmi, pozitivnega naravnavanja misli, sprejemanja samega sebe in drugih, opuščanja predstav in pričakovanj, ki nas ovirajo ter pomen vnašanja harmonije v življenje. Pri tem ni pozabil omeniti, da je največ odvisno od nas samih: sami si izbiramo cilje in dejanja, sami skrbimo za nego svojega telesa, za rekreacijo, za način preživljanja prostega časa, za izbiro prehranskih navad; določamo si količino nočnega počitka, uporabljamo ali zlorabljamo droge ali pa si prizadevamo doseči zadovoljstvo na boljše načine. Vsi, ne le mladi, se lahko iz knjige veliko naučimo, predvsem pa nam knjiga ponuja možnost, da svoje življenje ocenimo, vrednotimo in po potrebi spremenimo.

 

Kar precej mladih deklet danes razmišlja približno tako: »Če bom dovolj vitka in moderno urejena, bom našla svojega »princa iz sanj« in sanjsko službo. In potem bom nedvomno srečna…«. Mnogim fantom se podi po glavi le želja po najboljšem in najsodobnejšem avtomobilu. Med prenekaterimi ljudmi današnjega časa opazimo veliko apatije in brezciljnega življenja. Če preberemo pričujoči priročnik, lahko v njem najdemo prav to, kar smo morda že dolgo čakali: novo pojmovanje sreče, možne poti do nje in napotke, kako vse to presaditi v vsakdanjik. In po zavestni odločitvi čisto postopoma, po korakih in z lastnimi dejanji priti do cilja: sreče, zdravja in dolge, a ne dolgočasne mladosti. Želim vam to iz srca - Damjana Podkrajšek

 

*

Avtor se pri svojem profesionalnem delu srečuje z nesrečnimi najstniki, kakor tudi z njihovimi starši in učitelji. Na osnovi njegovih praktičnih izkušenj in teoretičnih spoznanj, ki jih pridobiva s stalnim strokovnim usposabljanjem, je nastala ta njegova, sedaj že druga knjiga z naslovom NAJDI SREČO.

V tej knjigi poskuša na kompleksen način mladim, njihovim staršem in učiteljem pomagati do bolj zdravega, kvalitetnega in srečnega življenja.

Vedno več je raziskav, katerih rezultati kažejo, da nesrečo mladostnikov, (zaradi česar se zatekajo v zasvojenost z mamili in alkoholom in površinske spolne odnose) v veliki meri povzroča tako nepravilna prehrana, predvsem prisilno pridelana prehrana in genetsko spremenjena hrana, kakor nekvalitetni odnosi.

Avtor v drugem poglavju lepo opisuje kaj pomeni dober odnos in kakšne so lahko posledice slabih medsebojnih odnosov. Z avtorjem se strinjam, da je za dober odnos odgovoren vsak zase in da mora za dober odnos delati vsak po svojih najboljših močeh. Prepričan pa sem, da so tisti, ki imajo večjo formalno moč nekoliko bolj odgovorni za ustvarjanje pogojev, da se dobri odnosi lahko razvijajo. V tem poglavju avtor tudi ponuja veliko praktičnih primerov, kako graditi dober odnos. Poudarek je na tem, da moramo poskrbeti, da so naše osnovne potrebe zadovoljene, vendar na tak način, da pri tem ne prizadenemo drugega ali da drugemu ne onemogočamo, da tudi on zadovoljuje svoje potrebe. Z upoštevanjem smernic v drugem poglavju bi lahko v veliki meri zmanjšali število konfliktnih situacij med odraslo in odraščajočo generacijo, oziroma bi bilo možno konflikte reševati na bolj kvaliteten način.

 

Herman Vernik defektolog – psihoterapevt

 

IZ KAZALA

 

SREČA
ZDRAVJE
MLADOST
KAKšNI SO TVOJI ŽIVLJENJSKI CILJI?
METODE IN NAČINI ZA DOSEGO CILJEV
I. NEGOVANJE TELESA
Prosti radikali in antioksidanti
Vitamini in minerali
Omega 3 maščobne kisline, vlaknine, probiotični izdelki in encimi
Feng Shui
Kako torej uživati bolj zdravo hrano?
Kako izboljšati kvaliteto vode in zraka?
Telesno gibanje in drugi načini za vzdrževanje telesa
II. POLEPšAJMO NAšE ČUSTVENO ŽIVLJENJE
Zadovoljujoče aktivnosti in zmanjševanje stresa
Izboljšajmo medsebojne odnose
Kako do bolj zadovoljujočih odnosov?
Seznam vprašanj, ki so nam lahko v pomoč pri urejanju odnosov
III. NEGOVANJE NAšIH MISLI
Uporabljajmo možgane
Vrednote
So naša prepričanja pravilna?
Samodisciplini sledi sprejemanje
Igrivost in prožnost
Pozitivno razmišljanje
Opazujmo sebe in lastne misli v tem trenutku
Poglobljen premislek
Trpljenje
IV. NEGOVANJE DUHOVNIH RAZSEŽNOSTI ČLOVEKA
Nesebična ljubezen
IN KAKO PROGRAM IZVAJATI V PRAKSI?

 

Ključne besede:

cilji, feng shui, feng šui, medosebni odnosi, mladost, mladi po srcu, motivacija, osebnostna rast, pozitivno mišljenje, samospoznavanje, samopomoč, samoregulacija, sreča, vrednote, življenjska radost

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Poslovna rast & finance » Komunikacija & strategije


Skrivnost uspeha - Sproščanje notranje moči

 

Skrivnost uspeha - Sproščanje notranje moči

William Walker Atkinson

 

Knjiga za vse, ki so pripravljeni stopiti na svojo lastno pot uspeha. Ne čakajte, da se bo nekaj premaknilo – pojdite in nekaj premaknite.Knjige » Osebnostna rast » Osebnostna preobrazba


Sugestija in avtosugestija

 

Sugestija in avtosugestija

William Walker Atkinson

 

Človeku je bilo namenjeno biti in bi moral biti močnejši in večji kot kar koli, kar se mu lahko pripeti. Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje, in čeprav jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.Knjige » Beremo knjige za otroke & mladino » Pravljice & bajke & basni


Vesoljček Pi

 

Vesoljček Pi

Julia Doria

 

Vesoljček Pi in njegove dogodivščine


Možgani in živčevje

 

Možgani in živčevje

Steve Parker

 

Knjiga predstavlja možgane kot kontrolni center telesa in mesto naših misli, čustev in spomina. Nazorno pokaže kako možgani nadzorujejo številne dele telesa in njihovo delovanje.Knjige » Osebnostna rast » Samospoznavanje


Možgančki se predstavimo! Raziskovalno potovanje od spočetja do vstopa v šolo

 

Možgančki se predstavimo! Raziskovalno potovanje od spočetja do vstopa v šolo

Gunther Moll, Ralph Dawirs, Svenja Niescken

 

Kako omogočiti malim možganom, da se čim bolje razvijejo in postanejo veliki, odrasli možgani. Pričujoča knjiga na zabaven in vsem razumljiv način izčrpno popisuje razvoj otroških možganov.e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

Razvoj iger in aplikacij


 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

 

 

HTML 
in CSS

 

Knjižno darilo Založbe Debora

Mar se ni večina knjig rodila iz dima in megle mnogih glav; naj bi se zato morale ponovno spremeniti v dim in meglo?

Friedrich Nietzche

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.