Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Ženske na robovih politike

Ženske na robovih politike

Avtor: Milica Antić Gaber (ur.)

 

Cena z DDV: 23,01 €

 


Opis:

 
Koda:989616768313
Zbirka:Refleksija
Vezava:Mehka
Format:14 x 21 cm.
Obseg:332 str.
Leto izdaje:2011
Založba:


Opis vsebine:

Ko govorimo o ženskah v politiki, se zdi, kot da je še vedno treba vsakič znova začeti na začetku. Morda je prav v tem temeljni razlog za knjigo o ženskah v politiki v Sloveniji. Morda pa jo je treba napisati zato, ker je politika preveč pomembno polje človekovega delovanja, da bi jo prepustili samo politiki. In še zato, ker se, ko govorimo o ženskah in politiki, zdi, kot da smo zgrešili tipko na klavirju, kot da govorimo o dveh svetovih, ki se nikakor ne ujemata.


Milica Antić Gaber v uvodu


 
Knjiga Ženske na robovih politike je zaokrožen zbornik šestnajstih prispevkov, ki osvetli tako politično kot tudi siceršnjo emancipacijo žensk v našem nacionalnem prostoru od začetkov boja žensk za politično enakopravnost na prelomu med 19. in 20. stoletjem vse do danes.

 

Kljub različnim družbenim in političnim danostim obravnavanega obdobja in celi vrsti izpostavljenih tematik, ki se raztezajo od vsakdanjega življenja žensk in njihove zasebnosti prek materinstva in zaposljivosti do konkretnih političnih angažmajev oziroma posegov v razna vprašanja in nenazadnje do politike kot poklica, delo vodi rdeča nit analize in osvetlitve okoliščin, ki so onemogočale in onemogočajo enak položaj žensk v politiki v primerjavi z moškimi.


Knjiga poleg zgodovinskih, politoloških, družboslovnih in medijskih ter feminističnih teoretskih analiz prinaša tudi statistično analizo zastopanosti žensk na političnih položajih po drugi svetovni vojni, obenem pa vključuje življenjepisa Alojzije Štebi in Vide Tomšič ter daljše intervjuje s političarkami, ki so vidneje zaznamovale sodobno politiko v Sloveniji, s Sonjo Lokar, Viko Potočnik in Nado Skuk.


Zbornik sestavljajo prispevki Milice Antić Gaber, ki je knjigo tudi uredila, Deje Crnović, Tomaža Deželana, Danice Fink Hafner, Vlaste Jalušič, Mateje Jeraj, Jasne Jeram, Mace Jogan, Alenke Krašovec, Brede Luthar, Metke Mencin Čeplak , Sare Rožman, Irene Selišnik, Simone Topolinjak, Andreje Trdina, Marte Verginella in Lee Vrečko Ashtalkoski.

 


Delo je namenjeno najširšemu krogu bralk in bralcev, zlasti pa nagovarja vse družboslovno in humanistično beroče občinstvo, ki jih zanimata tematika žensk v politiki kot tudi politika na splošno in jim slabša zastopanost žensk v politiki ni samoumevna in nevprašljiva.

 

Ključne besede:

slovenska politika, ženske, v politiki, politična, demokracija, družbena, kulturna, klima, volilna pravica, sociologija, zgodovinska analiza, politične stranke, čas tranzicije, civilna družba, feminizem

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Zgodovina, družba, filozofija » Politika


BIOPOLITIKA: novi družbeni boji na horizontu

 

BIOPOLITIKA: novi družbeni boji na horizontu

Andrej Kurnik

 

Avtor ni le teoretik novih globalnih družbenih gibanj, ampak tudi njihov aktivist ki se dotika tako zapatističnega boja za pravice indijanskih ljudstev v Mehiki kot evropskih protiglobalističnih demonstracijKnjige » Zgodovina, družba, filozofija » Politika


Politika in usoda

 

Politika in usoda

Andrew Gamble

 

Avtor predstavlja obče dileme, ki se pojavljajo v zahodni politikiKnjige » Zdravje & vitalnost » Šport & gibanje » Gib & ples


TANGO IN POLITIČNA EKONOMIJA STRASTI

 

TANGO IN POLITIČNA EKONOMIJA STRASTI

Marta E. Savigliano

 

Kaj je tango? Ples, glasba in pesmi seveda, je pa tudi življenjski stil, filozofija, strategija, tržno blago, celo bolezen.


Temelji politične znanosti

 

Temelji politične znanosti

Donatella Della Porta

 

Kombinacija temeljnih pojmov politične znanosti in analiza političnih sistemov moderne države. (Razprodano, ponatis ni predviden)Knjige » Zgodovina, družba, filozofija » Politika


UVOD V ZGODOVINO POLITIČNIH IDEJ

 

UVOD V ZGODOVINO POLITIČNIH IDEJ

Igor Lukšič, Jernej Pikalo

 

Politologa Igor Lukšič in Jernej Pikalo nas v pričujočem delu seznanjata s predmetom in metodami proučevanja zgodovine političnih idej.Knjige » Zgodovina, družba, filozofija » Politika


PRIHOD ŽENSK NA ODER SLOVENSKE POLITIKE

 

PRIHOD ŽENSK NA ODER SLOVENSKE POLITIKE

Irena Selišnik

 

S knjigo Prihod žensk na oder slovenske politike smo »tudi v slovenskem prostoru končno dobili temeljito dokumentirano, zgodovinsko in sociološko analizo bojev za splošno volilno pravico žensk v Sloveniji in kompleksno analizo vstopa žensk v sfero politike-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Misli in izreki

 

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

Modrosti velikih mislecev

 

Boljša kot več tisoč odvečnih besed je ena sama beseda, ki prinese mir.

Dhammapada

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.