Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Z GIBANJEM TELESA USTVARJAMO PLES, priročnik - Osnove sodobnega plesa za otroke med 5. in 7. letom

Z GIBANJEM TELESA USTVARJAMO PLES, priročnik - Osnove sodobnega plesa za otroke med 5. in 7. letom

Avtor: Marija Ogrinec

 

Cena z DDV: 25,00 €

 


Opis:

 
ISBN:961-6122-40-1
Vezava:Trda vezava v spiralo
Format:29,5 × 21 cm
Obseg:108 str.
Leto izdaje:1999
Založba:


Opis vsebine:

Priročnik za vzgojitelje in vzgojiteljice

Priročnik za vzgojiteljice in vzgojitelje izpod peresa izkušene plesne pedagoginje Marije Ogrinec prispeva k uveljavljanju plesnega ustvarjanja kot enakovredne dejavnosti za spodbujanje razvoja otrokove osebnosti. Namenjen je vzgojiteljicam male šole, učiteljicam v podaljšanem bivanju, plesnim pedagogom, ki vodijo plesne skupine v glasbenih ali plesnih šolah, in tistim, ki bodo poučevali sodobni ples na predšolski in začetni šolski stopnji v šoli za sodobni ples. 

 

Recenzentke: mag. Alenka Cemič, dr. Mirjam Lasan, Vilma Rupnik
Ilustracije: Alenka Vuk

 

Priročnik je dobrodošel pripomoček za vse, ki odkrivajo otrokom med 5. in 7. letom starosti osnove sodobnega plesa, da bi prispevali k njihovemu vsestranskemu razvoju. Spodbuja prilagajanje otrok v skupini, tke prijateljske vezi in prebuja čut za sodelovanje.Namenjen je vzgojiteljicam in vzgojiteljem v mali šoli, učiteljem v podaljšanem bivanju v osnovni šoli ter plesnim pedagogom, ki pod okriljem glasbenih ali plesnih šol vodijo plesne skupine. Na svoj račun pridejo tudi pedagogi, ki poučujejo sodobni ples na predšolski in začetni šolski stopnji v šoli za sodobni ples.S pomočjo v njem opisanih praktičnih prijemov otroci premagujejo sramežljivost in nesproščenost ter pridobivajo samozavest. Upajo si stopiti v prostor, se dotakniti drugega otroka v gibanju in se uvajajo v kritično presojo svojega ustvarjalnega plesa. S plesom ohranjajo in razvijajo posebno gibljivost sklepov: hrbtenice kot celote in posameznih delov ramenskega in medeničnega obroča.


Z gibanjem si oblikujejo osnovne pojme o svetu okrog sebe, kot so: oblike in barve predmetov, velikost in stopnjevanje velikosti predmetov, količina in kakovost predmetov. Razvijajo pojme o prostoru in prostorske odnose glede na lastno telo (blizu, daleč, nad, pod, pred, levo, desno), bogatijo si besedni zaklad in razvijajo domišljijo.


Knjiga vsebuje teoretični strokovni del z razlago ciljev in nalog oziroma izhodišča za načrtovanje vsebine učnih ur. V drugem delu so risbe z opisom osnov plesne tehnike, tretji del pa predstavlja vsebino učnih ur skozi vse šolsko leto. V vsakem sklopu je 10 učnih ur. Njihovo zaporedje lahko pedagogi prilagajajo svojim zamislim in presoji, saj je možnosti za izbiro veliko. Na voljo so tudi različne možnosti za izpeljavo posameznih ur. Vsaki uri so namreč dodane različice glede izbrane pesmice, pravljice ali posameznih plesnih rekvizitov.


Priročnik "Z gibanjem telesa ustvarjamo ples" izpod peresa izkušene plesne pedagoginje Marije Ogrinec ponuja strokovno podlago za lažje in uspešnejše usmerjanje otrok v lepoto sproščujočega plesnega gibanja. Svoj delež k temu prispevajo tudi ilustracije.


Strokovni svet Republike Slovenije za splošno izobraževanje je potrdil knjigo kot priročnik za vzgojitelje in vzgojiteljice.POGLAVJA: Naloge in cilji programa za šolanje plesalcev sodobnega plesa na pripravljalni stopnji za starost otrok od 5 do 7 let, Psihološka izhodišča za načrtovanje učnih ur, Pedagoška izhodišča, Plesna ustvarjalnost, Spoznavanje osnov plesne tehnike - plesna abeceda, Praktični primeri učnih ur za šolsko leto.

 

 

Ključne besede:

gibanje, ples, plesalci, sodobni ples, plesna ustvarjalnost

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Zdravje & vitalnost » Šport & gibanje » Gib & ples


Osnove klasičnega plesa

 

Osnove klasičnega plesa

Agrippina Jakovlevna Vaganova

 

Knjiga knjig za baletne pedagoge in plesalce je zdaj na voljo tudi v slovenskem jezikuKnjige » Zdravje & vitalnost » Šport & gibanje » Gib & ples


Ples - družabnost, šport, umetnost

 

Ples - družabnost, šport, umetnost

Meta Zagorc

 

Ples je danes "vidno" vozlišče v mrežnem prostoru slovenskega športa in slovenske kultureKnjige » Zdravje & vitalnost » Šport & gibanje » Gib & ples


Razvoj plesa in baleta

 

Razvoj plesa in baleta

Iko Otrin

 

Učbenik za pouk zgodovine plesa in glasbe, klasičnega baleta in stilskih plesov v glasbeni gimnaziji ter glasbeni in baletni šoli


Na baletni predstavi

 

Na baletni predstavi

Andrea Hoyer

 

Kaj se zgodi, če Nejc pospremi sestrico k uri baleta? Radovednež spozna klasični balet, moderni ples, džezbalet in na koncu ugotovi, da ples ni le dekliška stvar.e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Misli in izreki

 

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

Modrosti velikih mislecev

 

Bogata domača knjižnica nam je - kakor sultanu harem - čvrsto zagotovilo, da bomo večer preživeli v prijetni družbi.

Peter Amalietti

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.