Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Za pravljice odklenjene ključavnice (Rabljena knjiga)

Za pravljice odklenjene ključavnice (Rabljena knjiga)

Avtor: Ida Mlakar, Mojca Ramšak, Janja Vidmar, Igor Cvetko, Lilijana Burcar, Orlando Uršič, Marija Stanonik, Martina Piko, Borut Gombač, Dragica Haramija, Andreja Babšek, Ursula Sereinig, Ljoba Lenče, Špela Frlic, Maruša Avguštin, Pavle Učakar, Marija Švajncer, Ksenija Jus

Avtor ilustracije: Igor Cvetko, Ančka Gošnik Godec, Zvonko Čoh

 

Cena z DDV: 24,15 €

 


Opis:

 
Koda:7936
ISBN:978-961-91416-4-9
Vezava:Trda
Format:17,5 x 24,5 cm
Obseg:214 str.
Leto izdaje:2012
Založba:

Opomba:

Rabljena knjiga. Na zalogi 1 izvod. Knjiga je dobro ohranjena. - Izdala in založila: Mariborska knjižnica


Opis vsebine:

 

Za pravljice odklenjene ključavnice

 

     [avtorji besedil Lilijana Burcar ... [et al.] ; uredili Maja Logar ... [et al.] ; ilustracije Ančka Gošnik Godec, Zvonko Čoh, Igor Cvetko].

 Monografija Za pravljice odklenjene ključavnice se uresničuje kot prvo dejanje projekta Evropska pravljica, s katerim Mariborska knjižnica sodeluje v mozaiku dogodkov Evropske prestolnice kulture. Monografija predstavlja teoretsko osnovo za nadaljevanje projekta Evropska pravljica – za načrtovani mednarodni simpozij in pravljični večer ter mrežno izvedbo teh večerov v knjižnicah partnerskih mest.

 

Čeprav je večina člankov pričujoče publikacije nastala že nekaj let prej, ob enem od simpozijev, je pravi čas za njeno uresničitev očitno napočil šele v dneh, ko so se odvrtela prva dejanja prazničnega mariborskega leta.


V Mariborski knjižnici ima strokovno in praktično ukvarjanje s pravljico in pripovedovanjem domala polstoletno tradicijo. Pravljične ure za otroke pa tudi njihovo teoretično proučevanje in načrtna skrb za mladega bralca so se že davno zasidrali v bistvo našega poslanstva. Ustvarjalna krila so dobile v službi za mlade bralce, ki organizacijsko in razvojno skrbi za to pomembno področje knjižničnega dela.
 

V povezavi  z njo se uresničuje tudi teoretični okvir z našo revijo Otrok in knjiga, ki je po 40 letih izhajanja še vedno edina strokovna revija za področje mladinske književnosti, književne vzgoje, ilustracije, proučevanje mladega bralca in s knjigo povezanih medijev. 

 

Pomen negovanja pravljic smo v knjižnici od nekdaj razumeli kot pomemben del našega delovanja, kot družbeno odgovornost knjižnice, ki pomaga razvijati bralne navade, estetsko doživljanje bralcev, posebej mladih, jih navaja na uporabo različnih medijev in jim približa in priljubi knjižnico za vse življenje.

 

Otrok je najmehkejši in najobčutljivejši uporabnik knjižnice, zato si prizadevamo, da je knjižnica privlačen prostor, ki mu v vsakem kotičku in v vsaki knjigi postavlja na pot nekaj izjemnega: vznemirljivo in bogato besedilo, dobro ilustracijo, domiseln topel prostor in prvovrstne prireditve.

 

To izhodiščno vodilo so si za svoje poslanstvo zastavili naši predhodniki, ko so postavljali temelje za naše delo. V desetletjih se je dejavnost razcvetela, znanje poglobilo in krog sodelujočih povečal. In ni naključje, da se je pred dobrim desetletjem interesno področje pripovedovanja pravljic in zgodb razširilo še na naše odrasle uporabnike.

 

Začeli smo organizirati Pravljične dneve in pravljično šolo, namenjeno pridobivanju in poglabljanju praktičnih znanj s področja umetnosti pripovedovanja in spoznavanja teorije o pravljicah, pika na i pa so pravljični večeri za odrasle. V teh letih se je potrdila naša domneva, da za pravljice in zgodbe ni ne starostnih ne drugih omejitev.

 

 


O AVTORJU

Orlando Uršič, rojen 1971 na Jesenicah, po poklicu diplomirani ekonomist. Objave: romana Gosposka, mater, si ozka (1996) in Tadejev dež (2008). V slovenskih literarnih revijah objavlja kratke zgodbe; nominacija za najboljšo kratko zgodbo na razpisu Sodobnosti, objava kratke zgodbe A Laddy in the park v reviji Litera Sloveniae; leta 1999 prejel druga nagrado na natečaju RTV SLO za scenarij za celovečerni film Beg iz klavnice; v zadnjem letu piše tudi recenzije in publicistične tekste.


Vsa dela avtorja.

Dragica Haramija je literarna zgodovinarka. Preučuje posamezna poglavja iz mladinske književnosti, večinoma prozo (mladinski pisci, književne vrste in žanri v slovenskem mladinskem realističnem romanu). Objavlja znanstvene in strokovne članke v revijah in zbornikih, najpogosteje preučuje sodobno mladinsko prozo, v okviru le-te pa opuse posameznih avtorjev in/ali žanre v aktualni književnosti. Je članica Društva slovenskih pisateljev, kjer deluje predvsem v sekciji za mladinsko književnost, članica slovenske sekcije IBBY (svetovno združenje za mladinsko književnost) in tudi članica in predsednica Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.


Vsa dela avtorja.

 

Ključne besede:

pravljice, literarne vede, literarna teorija, o pravljicah, rabljene knjige, antikvariat

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Beremo knjige za otroke & mladino » Pravljice & bajke & basni


Biserni kit in druge pravljice

 

Biserni kit in druge pravljice

Živa Viviana Doria

 

Biserni kit in druge pravljice je knjiga v kateri živi sedem čarobnih pravljic, ki jih je napisala in ilustrirala Živa Viviana Doria.Knjige » Književnost * leposlovje » Literarna teorija & zgodovina


EVROPSKA PRAVLJICA: Forma in narava

 

EVROPSKA PRAVLJICA: Forma in narava

Max Lüthi

 

Lüthijeva Evropska pravljica je od svoje prve izdaje leta 1947 postala eno izmed najpomembnejših del o naravi, slogu in formi pravljice.Knjige » Beremo knjige za otroke & mladino » Pravljice & bajke & basni


Skrivnostno grlo Slavčevo - Po pravljici Slavec H. C. Andersena

 

Skrivnostno grlo Slavčevo - Po pravljici Slavec H. C. Andersena

Peter Verhelst

 

Cesar Kitajske sanja o novem Cesarskem Vrtu Vrtov. Enemu od vrtnarjev se posreči zajeti Cesarjeve sanje in ustvariti osupljiv Vrt.e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

Razvoj iger in aplikacij


 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

 

 

HTML 
in CSS

 

Knjižno darilo Založbe Debora

Izgovorjena beseda prevzame oblast nad nami. Nad neizgovorjeno besedo pa vladamo mi.

Arabski pregovor

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.