Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Do golega in čisto do konca

Do golega in čisto do konca

Avtor: Matjaž Fritz

 

Cena z DDV: 21,19 €

 


Opis:

 
Koda:9789616127370
Vezava:Trda
Format:15 x 21 cm
Obseg:400
Leto izdaje:2007
Založba:


Opis vsebine:

Matjaž Fritz je šokantno in brez olepšav opisal življenje in neizbežen propad slovenskega narko - dilerja mednarodnega slovesa.Avtor s svojim posebnim literarnim pristopom brezobzirno razkriva in predstavlja skriti svet narko - dilerstva. Njegov začetni mamljivi sijaj, zvijače in nevarne stranpoti, ki zaradi naivnosti in želje po avanturi ter hitrem in velikem zaslužku mamijo in uničujejo tudi slovensko mladino.Mladina se premalo zaveda, da brez preprodajanja ne bi bilo toliko uživanja mamil, in da samo preprodajanje vodi v kriminal.O knjigi DO GOLEGA IN ČISTO DO KONCA so rekli:

 

Dr. Milan Krek je v spremni besedi knjige Do golega ( ki je prvi del te knjige) zapisal:

 

»Mali dilerji v igro vstopajo z velikimi željami in načrti, a jih, tako kot glavnega junaka (Roka) v knjigi, življenje sleče do golega, ko ne ostane ničesar več, razen golo življenje, ko se tudi sami navežejo na drogo in postanejo žrtev tistega, kar sami prodajajo. Ostanejo bosi in goli na tleh zapora, ko pridejo na enega od križišč življenja in se končno najde čas za premislek in možnost za novo življenjsko pot brez drog …


… Kot bralec se sprašuješ, kaj je še ostalo Roku po tem, ko je doživel različne oblike golote in skril telesno goloto v zaporniška oblačila.  A tu se šele zgodba začenja, tista zgodba, ki bo morda zagledala luč v naslednji knjigi.«

 

Ta »naslednja knjiga« je DO GOLEGA IN ČISTO DO KONCA!  Čeprav sta obe knjigi napisani tako, da vsaka predstavlja zaokroženo celoto in se zato vsaka zase lahko bere samostojno.  V obeh knjigah gre za  zgodbo glavnega junaka Roka s tragičnim koncem, torej gre za zgodbo v dveh delih – dveh knjigah.

 

Žalostno je, da je po tolikih letih "detabuizacije" prepovedanih drog znanje o drogah med starši in mladino še vedno tako zelo slabo.


Zasvojence z mamili obravnavamo kot bolnike in  družba jim skuša pomagati po najboljših močeh. Na drugi strani pa imajo ponudniki mamil (dilerji)  status kriminalcev, saj razpečevanje ali dilanje  velja kot hudo kaznivo dejanje. S tem svetom narko-podzemlja se ukvarjajo organi pregona in v ta svet nimamo ravno odprtih vrat. Ta svet je skrit, nevaren in nedostopen javnosti.


Zato je pisanje avtorja Matjaža Fritza o narko-mafiji toliko bolj dragoceno. Kolikor vem, še nihče ni opisal niti prikazal te druge strani narkomanske scene – dilerstva.  
(Miha Jeraša, soc. del. na Centru za socialno delo Vič-Rudnik, Ljubljana)


*
Vsakodnevno se dila pred našimi očmi! Veliko govorimo, premalo pa storimo. Hudo mi je , ko gledam mlade, kako propadajo, ko jih droga zasvoji. Čas, ki ga živimo ni prijazen mladim. Strah jih je. Pot odraščanja je varljiva. Podajmo jim roko, pomagajmo jim, predvsem pa potrebujejo pogovor in nekoga, ki jih posluša; ne pridiga, temveč svetuje.
(Nada Polič, knjižničarka na Srednji trgovski šoli Maribor)


*


Glede na dejstvo,  da se v Sloveniji zloraba prepovedanih drog in s tem število uživalcev kakor tudi preprodajalcev povečuje, je v zadnjih letih delo policije poleg represivnih ukrepov usmerjena tudi v preventivno delo. S tem želimo mladostnikom in njihovim staršem ter strokovnim delavcem prikazati probleme, ki jih nosijo s seboj različne vrste prepovedanih drog, njeni učinki in težave, ki se pojavljajo ob uživanju le-teh.


Prav zaradi tega sem z veseljem sodeloval s slikovnim materialom  pri oblikovanju naslovnice za knjigo Do golega in čisto do konca. Še pred izidom sem  knjigo z velikim zanimanjem prebral. Avtor je besedilo napisal v prvi osebi, zaradi česar zgodba deluje zelo fascinantno in resnično.  Če ne bi bilo zapisano, da gre za roman, bi bilo potrebno kar nekaj oseb ovaditi.


Nekateri liki policistov so pozitivni, liki kriminalistov, ki odkrivajo »dilerje«, pa so prikazani tako, kot da bi bili sami kriminalci. Ker pa gre za roman, lahko smatramo, da so te osebe izmišljene. Resnica pa je taka, da so za policiste »dilerji« kriminalci, za »dilerje« pa policisti barabe.

 
Knjiga Do golega in čisto do konca  ne bo pustila ravnodušnega nikogar in upam, da bo odprla oči predvsem mladini, njihovim staršem, učiteljem in vsem tistim. ki skrbijo za vzgojo mladih. Droge in njihova preprodaja postajata vsak dan vse večji problem, saj se na narko-sceni pojavlja vse več deklet in otrok.
(Stojan Privšek, krim. inšpektor, Policijska uprava Maribor). 

 

Ključne besede:

Matjaž Fritz, dilerji, narkomani, narkomansko življenje, romani, leposlovje, odvisniki, heroin, mamila, Kranj, trde droge, drogiranje, motivacija, odvajanje od drog, narko mafija, kriminal, zasvojenost, droge, otroci in droge, prepovedane droge, mamila, odvisnosti, zasvojenci, uživanje drog, lažnivi sli, narkotiki, drogeraška scena

Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Književnost * leposlovje » Poezija » Sodobna poezija


Feniks - Grenko sladka mikropoezija

 

Feniks - Grenko sladka mikropoezija

Julia Doria

 

Pesniška zbirka > 54 misterijev vesolja, zakodiranih v mikropoezijo


Alkohol, droga in tvoje telo

 

Alkohol, droga in tvoje telo

Polly Goodman

 

Poglavitni namen priročnika je osveščati mlade o vseh oblikah škodljivih substanc, ter jih s tem tudi odvrniti od njihove uporabe.Knjige » Vzgoja & otroci & starši » Družinska problematika


LAŽNIVI SLI - Kako zasvojljive droge poškodujejo možgane

 

LAŽNIVI SLI - Kako zasvojljive droge poškodujejo možgane

Sue Rusche, David P. Friedman

 

Kljub temu da vedo, da droge povzročajo zasvojenost, se jim uživalci zelo težko odpovejo. Zakaj?Knjige » Vzgoja & otroci & starši » Družinska problematika


MOJ OTROK SE DROGIRA - Informacije in nasveti za starše

 

MOJ OTROK SE DROGIRA - Informacije in nasveti za starše

Wolfgang Harm

 

Priročnik, ki celovito obravnava problematiko zlorabe nedovoljenih drog, je namenjen vsem, ki prihajajo v stik z zasvojenci, predvsem pa staršem, ki opažajo simptomatično vedenje svojih otrok.Knjige » Vzgoja & otroci & starši » Družinska problematika


Spolno nasilje - Strateški in operativni postopki kriminalistične preiskave in samovarovanje potencialnih žrtev

 

Spolno nasilje - Strateški in operativni postopki kriminalistične preiskave in samovarovanje potencialnih žrtev

Thomas P. Carney

 

Rdeča nit knjige Spolno nasilje je predvsem poudarek na preprečevanju in samovarovanju, da posameznik ne bi postal žrtev spolnega ali drugega podobnega kriminalnega dejanja.e-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Misli in izreki

 

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

Modrosti velikih mislecev

 

Branje je enako dihanju, spanju, hrani. Vedno sem si želel napisati knjigo, ki bo kot reka. Odprl bi katero koli stran in lahko začel brati. Knjige in ženske.

Franjo Frančič

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.