Spletna trgovina Doria.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Povečajte pisavoOsnovna velikostPomanjšajte pisavoNatisnite stranPošljite stran prijatelju ali znancu
KnjigarnaSplošni pogoji spletne knjigarneVizitka e-knjigarne
    
Spletna knjigarna Doria.siKnjigarna - Doria.siKnjigeCD&DVDE-BUTIKSlikeVodič za darila

Tri predavanja o postindustrijski družbi

Tri predavanja o postindustrijski družbi

Avtor: Daniel Cohen

Prevod: Miranda Bobnar

 

Cena z DDV: 15,94 €

 


Opis:

 
Koda:9789616768283
Zbirka:Teorija / Sophia
Vezava:Mehka
Format:14 x 21 cm
Obseg:155 str.
Leto izdaje:2011
Založba:


Opis vsebine:

Daniel Cohen (r. 1953) je profesor ekonomije na École normale supérieure in na Univerzi v Parizu I; je vodja Centra za ekonomske raziskave in njihovo uporabo (CEPREMAP), član Sveta za ekonomske raziskave pri Predsedniku vlade in kolumnist časnika Le Monde. V svojem raziskovalnem delu se ukvarja predvsem z vprašanji rasti, zaposlenosti, dolgov držav v razvoju in kredibilnosti ekonomskih politik. Njegove knjige, npr. Richesse du monde, pauvretés des nations (1997), Nos temps modernes (2000), La mondialisation et ses ennemis (2004), se redno prevajajo v številne jezike. Tri predavanja o postindustrijski družbi so njegova prva knjiga prevedena v slovenščino.

 

V tej jedrnati in provokativni knjigi Daniel Cohen predstavi globalne premike v postindustrijski dobi. Solidarnosti, ki je bila nekoč značilna za industrijsko družbo, ni več. Nekdanja velika industrijska podjetja so sistematično razgradili: naloge, ki veljajo za nebistvene, so zaupane podizvajalcem, inženirji so v razvojnih parkih ločeni od delavcev, medtem ko so delničarji našli nove načine obvarovanja pred tveganji, so zaposleni prepuščeni nemilosti trga. Zavedanje, da živimo v enem svetu še nikoli ni bila tako močno, družbeni pogoji eksistence pa še nikoli tako neenaki.

 

Cohen v svojih razmišljanjih opisuje preobrazbe, ki so zaznamovale prelom med industrijsko in postindustrijsko dobo. Informacijsko revolucijo poveže z usmeritvijo k vse manjši hierarhiji delavcev z vse več veščinami in ta proces poveže z delovnimi praksami, ki jih je spodbudila kultura maja '68.

 

Naravo dela sta spremenila tudi podizvajalstvo in eksternalizacija in nastala je nova mednarodna delitev dela. Avtor analizira gospodarski vzpon Kitajske, Indije in držav nekdanje Sovjetske zveze in gospodarske učinke, ki jih ima prosta trgovina v revnih deželah.

 

Na koncu se Cohen posveti usodi evropskega socialnega modela in njegovemu tradicionalnemu kompromisu med socialno pravičnostjo in gospodarsko produktivnostjo.

Za slovensko bralko in bralca je knjigo z obsežno študijo pospremil Branko Bembič, zaključuje pa jo stvarno in imensko kazalo.

 Mnenja (Število komentarjev: 0)   Napišite mnenje
Prijavite se in vpišite svoj komentar.
Izdelek še nima mnenj. Napišite prvo mnenje.
 

Oglejte si tudi:


Knjige » Zgodovina, družba, filozofija » Politika


BIOPOLITIKA: novi družbeni boji na horizontu

 

BIOPOLITIKA: novi družbeni boji na horizontu

Andrej Kurnik

 

Avtor ni le teoretik novih globalnih družbenih gibanj, ampak tudi njihov aktivist ki se dotika tako zapatističnega boja za pravice indijanskih ljudstev v Mehiki kot evropskih protiglobalističnih demonstracijKnjige » Zgodovina, družba, filozofija » Politika


Civilna družba - stare podobe, nova videnja

 

Civilna družba - stare podobe, nova videnja

John Keane

 

Stare podobe, nova videnjaKnjige » Zgodovina, družba, filozofija » Sociologija


Družbena struktura in človekovo delovanje

 

Družbena struktura in človekovo delovanje

Peter Stankovič

 

Vprašanje razmerja med družbo in posameznikom (oziroma, kakor jo bomo mi naslavljali, dilema struktura : delovanje.Knjige » Zgodovina, družba, filozofija » Filozofija » Filozofija & tuji avtorji


NOV RAZMISLEK O EVROPI - Družbena teorija in pomeni evropeizacije

 

NOV RAZMISLEK O EVROPI - Družbena teorija in pomeni evropeizacije

Gerard Delanty, Chris Rumford

 

Delanty in Rumford opozarjata, da prevladujoči pristopi k preobrazbi Evrope prezrejo sodobne družbenoteoretske razlage narave in dinamike družbenih sprememb.Knjige » Zgodovina, družba, filozofija » Sociologija


Misliti družbo, ki (se) sama ne misli

 

Misliti družbo, ki (se) sama ne misli

Taja Kramberger, Drago Braco Kotar

 

Želiva si nemogoče (v Sloveniji): jasno spodnjo mejo sprejemljivega v znanosti in aktiviranje epistemičnega praga disciplin družbenih znanosti in humanistike, da ne bi bile poligon za ideološko gimnastiko ’elit‘ in njihovih klientele-pošta:
geslo:
 

Novi na straneh? Registrirajte se!
Pozabljeno geslo?

Košarica je prazna

ZALOŽBA

 

 

Aristotelove modrosti 

 

 

 

Zakladnica antične modrosti

Zakladnica antične modrosti


 

 

Vesoljček PI

 

 

 

Razvoj iger in aplikacij


 

 

 

Sugestija in avtosugestija 

 

 

 

Učimo se risati dinozavre


Učimo se risati dinozavre

 

 

 

 

S pesmico jutro zbudim

 

 

 

 

HTML in CSS

Čas, preživet v miru, ki izvira iz ljubezni, je kot zajemanje studenčnice iz izvira življenja.

Jože Urbanija

 

Kontakt za naročila: 040 796 639  info@doria.si  |  Dodajte stran med priljubljene  |  Nastavite stran e-knjigarne za domačo stran | Zasebnost in piškotki

Spletna knjigarna Doria.si vse pravice pridržane.